Σημάδευαν στη Ρόδο με λέϊζερ αεροπλάνα και ελικόπτερα

Διαταραγμένα, επιπόλαια ή επικίνδυνα άτομα επέλεξαν να παίξουν με τα… νεύρα των πιλότων το βράδυ της
περασμένης Τρίτης αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πτήσεων, βάζοντας στο στόχαστρο των λέιζερ που κρατούσαν και άναβαν, αεροπλάνα και ελικόπτερα που εκείνη την ώρα επιχειρούσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου ή που πετούσαν πάνω από την ευρύτερη περιοχή. 

Το γεγονός που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Ροδιακή» επιβεβαιώνεται επισήμως από τους αρμοδίους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και αποτελεί σε κάθε περίπτωση σοβαρό ζήτημα το οποίο αναμένεται να διερευνήσουν συστηματικά στο εξής, οι αρμόδιες διωκτικές αρχές. 

Για το περιστατικό αυτό, ενημερώθηκε ήδη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος δεν αποκλείεται μάλιστα να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας για να στοιχειοθετηθούν τα σχετικά αδικήματα που είναι σε βαθμό κακουργήματος. 

Το περιστατικό αυτό, δεν είναι το μοναδικό στο νησί της Ρόδου αφού και δεκάδες άλλα τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί πέριξ του αεροδρομίου της Ρόδου τα τελευταία χρόνια. 

Πρόκειται για περιστατικά εκπομπής δέσμης ακτινών λέιζερ προς αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια προσέγγισης και προσγείωσης στον αερολιμένα "Διαγόρας". 

Οι νέες αυτές περιπτώσεις παρενόχλησης των αεροσκαφών με ειδικούς φακούς ακτινών λέιζερ, αναφέρθηκαν από πιλότους δύο πολιτικών αεροσκαφών την ώρα που επιχειρούσαν προσέγγιση στο αεροδρόμιο της Ρόδου καθώς επίσης και από τους πιλότους ελικοπτέρου που εκείνο το βράδυ πετούσε πάνω από το αεροδρόμιο της Ρόδου. 

Παρά τον έλεγχο που ακολούθησε από αρμόδιους υπαλλήλους του αεροδρομίου αλλά και αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Ρόδου οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ο δράστης που έβαζε σε πραγματικό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές δεν εντοπίστηκε. 

Οι έρευνες πάντως, θα συνεχιστούν και για το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ αναζητούνται στοιχεία και πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, αναφορικά με την προμήθεια τέτοιων ισχυρών φωτιστικών (λέιζερ) από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. 
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254535&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου