Θα αξιοποιηθούν και άλλα πάρκα υπόσχονται οι αρμόδιοι του δήμου

Την ήπια αξιοποίηση και άλλων πάρκων της Ρόδου ώστε να είναι χρηστικά και επισκέψιμα για τους πολίτες, σηματοδοτεί αυτή που έγινε στο πάρκο Βύρωνος όπου, πιλοτικά, δημιουργήθηκε...
το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο στο νησί, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες με μία λιτή τελετή ενώ το μήνυμα που εστάλη είναι…να σηκωθούν οι ροδίτες από τον καναπέ και να γυμναστούν δωρεάν! 

Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και φορέων αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων που συνέβαλαν στη δημιουργία του θεματικού αυτού πάρκου όπου είναι τοποθετημένα σύγχρονα όργανα γυμνατικής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, παρουσία, βέβαια, του Δημάρχου κ. Στάθη Κοσουρνά, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Αντώνη Χατζηιωάννου, του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Σάββα Διακοσταματίου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιάννη Περδίκη, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μπάμπη Ευθυμιάδη, του

εντεταλμένου συμβούλου για το Πράσινο κ. Ηλία Μπούκλα, του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Παύλου Τσίπρα, του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Βλαχάκη, ενώ από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων παρόντες ήταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας κ. Φωκάς που «κυνήγησε» το έργο, της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρης Λαμπρίδης καθώς και άλλων.

Επίσης, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι από τους νέους Ρόταρι που έδωσαν χορηγία 2000 ευρώ για τη συμπλήρωση του εξοπλισμού.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Κουσουρνάς, είπε: «Είναι μία ευχάριστη στιγμή για αυτή τη Δημοτική Αρχή να εγκαινιάζει ένα έργο που δεν είναι μεγάλου προϋπολογισμού, είναι όμως πιλοτικό και ειδικό έργο. Είχαμε πει ότι θα αξιοποιήσουμε τα πάρκα μας. Και στη Ρόδο έχουμε δύο μεγάλα πάρκα:

Το πάρκο Βύρωνος που δεν χρησιμοποιείται, δυστυχώς, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, από τους πολίτες της Ρόδου και το πάρκο στο Ροδίνι που είχε παλαιότερα μία αίγλη. Και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, τουλάχιστον το πάρκο του Βύρωνα να το μετατρέψουμε σε θεματικό πάρκο άθλησης.

Γιατί, και το μέγεθός του και η υποδομή που έχει και η θέση του είναι τέτοια, που μπορεί, πράγματι, να χρησιμοποιηθεί για την άθληση των συμπατριωτών μας. Γι’ αυτό είπαμε να δώσουμε ένα κίνητρο:

Ποιο ήταν το κίνητρο; Αυτό που είδαμε ότι γίνεται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού αλλά άρχισε και στην Ελλάδα, να εγκαταστήσουμε όργανα υπαίθρου. Σαν ένα υπαίθριο γυμναστήριο που μπορεί ο καθένας να έρθει και να αθληθεί δωρεάν, σαν να ήταν σε κάποιο γυμναστήριο».

Έτσι, έβαλαν τις υπηρεσίες να ψάξουν το θέμα-μάλιστα, ο κ. Κουσουρνάς, ευχαρίστησε τους υπευθύνους τους που συνεργάστηκαν πάρα πολύ για να διαλέξουν αυτά τα όργανα, να κάνουν την προμήθεια κτλ., όπως και την Εταιρία η οποία μάλιστα τα εξάγει και τα έχει εγκαταστήσει εδώ και μία εβδομάδα ενώ ήδη επισκέπτονται το πάρκο αρκετοί συμπολίτες μας και αθλούνται.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, δεν είναι μόνο τα όργανα αυτά, υπάρχουν σ’ αυτό το πάρκο διάδρομοι που δημιουργήθηκαν παλαιότερα και υποδομές τέτοιες που μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο συμπατριώτες μας μαζί με τα παιδιά τους και να μαθαίνουν ποδήλατο.

«Είναι ένας χώρος ασφαλής και επομένως εδώ μπορούν και ποδηλατάδα να κάνουν αλλά και να μαθαίνουν τα παιδιά τους ποδήλατο. Συγχρόνως, υπάρχουν διάδρομοι που μπορεί να γίνεται τζόκινγκ αλλά είναι και χώρος που μπορεί κανείς να διαβάσει ένα βιβλίο και να απολαύσει αυτό το πάρκο.

Και πιστεύω πως, θα βγάλουμε τους συμπατριώτες μας από το σπίτι και από τον καναπέ και από την τηλεόραση για να αθληθούν-το χρειάζονται όλοι. Και να το φροντίζουμε όλοι το πάρκο, γιατί μπορεί, από τη μια στιγμή στην άλλη, να απαξιωθεί», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ειδικότερα για το πάρκο του Ροδινιού, ο Δήμαρχος, αφού ανέφερε ότι, ήδη, είναι έτοιμες οι μελέτες και παρουσιάστηκαν αυτές τις ημέρες, είπε: «Θέλουμε οι ενεργοί πολίτες να το αναλάβουν.

Και, έτσι, ο πρώτος κοινωνικός συνεταιρισμός για το νησί της Ρόδου θα γίνει με την αξιοποίηση αυτού του πάρκου. Θέλουμε την αξιοποίηση του πάρκου, όχι με εντατική μορφή όπως έγινε στο Θέρμαι αλλά με έναν τρόπο ήπιο αλλά, συγχρόνως, να μπορεί να βγάζει τα έξοδά του.

Και να μπορεί το πάρκο του Ροδινιού να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, όχι πηγαίνοντας ο Ροδίτης να πληρώνει πάρα πολλά χρήματα εάν το δίναμε σε κάποιον ιδιώτη αλλά να μπορεί, με ελάχιστο κόστος να απολαμβάνει τις ομορφιές του Ροδινιού, συνδυάζοντας το πάρκο με τον πολιτισμό, τα Μνημεία που είναι, τα ελάφια που έχουμε», όπως είπε, κάνοντας γνωστό ότι αυτή είναι η δεύτερη ενέργεια που θα κάνουν γι’ αυτά τα πάρκα.

«Και πιστεύουμε ότι, μ’ αυτόν τον πιλοτικό τρόπο, ανοίγουμε και δρόμους. Και είμαστε ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε προτάσεις που μπορούμε να δράσουμε γρήγορα, αποτελεσματικά, και δίχως πολλά χρήματα γιατί δεν έχουμε», είπε ακόμη, τονίζοντας ότι τα χθεσινά εγκαίνια έγιναν, βέβαια, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θυμήθηκε την εποχή που, μαθητής ακόμα, έτρεχε καθημερινά στο συγκεκριμένο πάρκο 4 χιλιόμετρα την ημέρα! Σημείωσε, ακόμη, ότι η πόλη και το νησί είναι γεμάτα από αλσύλλια που μπορούν να αξιοποιηθούν και ο Δήμος και η Περιφέρεια είναι ανοιχτοί στους ενεργούς πολίτες, τις οργανώσεις κτλ.

Στο τέλος, ο δήμαρχος και αρκετοί παρευρισκόμενοι…δοκίμασαν τις αντοχές τους στα όργανα, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται και οι ίδιοι πιο συχνά άσκηση!

Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Δωδεκανήσου, κα Αδαμαντία Φατσέα, είπε:

«Είναι πάρα πολύ σημαντική ενέργεια. Το σημαντικό είναι, βέβαια, η διατήρησή τους. Πραγματικά, πιστεύω ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο από τα γείτονα σχολεία αλλά και από σχολεία που μπορεί να έρθουν εδώ ως μία εκπαιδευτική εκδρομή και να χρησιμοποιήσουν τα όργανα αυτά όχι μόνο στο μάθημα της φυσικής αγωγής, που είναι απαραίτητα και θα δώσουν και μία άλλη διάσταση, αλλά και στον περίπατό τους τον

εκπαιδευτικό θα βοηθήσουν στη φυσική τους κατάσταση αλλά και στο να αποκτήσουν συνείδηση τα παιδιά μας ώστε να σέβονται αυτό που τους δίνεται, να το διατηρούν, να το προφυλάσσουν τα ίδια για να μείνουν για πάρα πολλά χρόνια εδώ και να γίνουν και πολλά περισσότερα».





Θα αξιοποιηθούν και άλλα πάρκα υπόσχονται οι αρμόδιοι του δήμου
Θα αξιοποιηθούν και άλλα πάρκα υπόσχονται οι αρμόδιοι του δήμου
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254805&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου