ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Με αναστολή τσιγγάνος που τραυμάτισε και εγκατέλειψε ζευγάρι!

Κατά το ήμιση κατάφερε να μειώσει χθες, στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί, 29χρονος αθίγγανος ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 παρέσυρε και τραυμάτισε..
θανάσιμα με το αυτοκίνητο του 37χρονο Σκανδιναβό και ελαφρά την 37χρονη γυναίκα του, έξω από την ΕΡΑ Ρόδου και στη συνέχεια τους εγκατέλειψε! 
Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 29χρονο ΡΟΜΑ και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή. 
Ο αθίγγανος είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη των αστυνομικών και σε βάρος του ασκήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις καθώς όπως διαπιστώθηκε, την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ενώ δεν είχε δίπλωμα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το αυτοκίνητο που οδηγούσε! 

Τον Ιούνιο του 2012 ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε η συνολική ποινή φυλάκισης των 4 ετών και 4 μηνών για την οποία το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Την ποινή αυτή κατάφερε χθες να μειώσει περίπου κατά το ήμιση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5.25 το απόγευμα στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας. 

Το ζευγάρι των Σκανδιναβών βάδιζε σε παρακείμενο χωμάτινο έρεισμα και την ώρα εκείνη ο αθίγγανος οδηγώντας ένα αγροτικό αυτοκίνητο (Ντάτσουν) χρώματος κόκκινο ερχόμενος από την Καλλιθέα προς την πόλη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρέσυρε με το όχημα του τους δύο αλλοδαπούς και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. 

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή με αποτέλεσμα ο 37χρονος άνδρας σκανδιναβικής καταγωγής, να τραυματιστεί θανάσιμα και η κοπέλα ελαφρά στα πόδια! 

Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου με επικεφαλής τον διοικητή κ. Φώτη Νικολόπουλο και τον υποδιοικητή κ. Γιώργο Στέργου, αλλά και ασθενοφόρο που μετέφερε το νεαρό ζευγάρι στο νοσοκομείο. 

Εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του νεαρού άνδρα, ενώ στην κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά και ψυχολογική υποστήριξη καθώς ήταν σε κατάσταση σοκ από αυτό που είχε συμβεί. 

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το τραγικό συμβάν, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος αλλά και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων βρέθηκαν στο Κορακόνερο όπου μαζί με το προσωπικό της Τροχαίας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν εκεί την ώρα του δυστυχήματος έκαναν λόγο για αθίγγανο με κόκκινο αυτοκίνητο. 

Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο, έκαναν «έφοδο» στον καταυλισμό και τελικά στην περιοχή κάτω από το πρατήριο υγρών καυσίμων (των ταξί) εντόπισαν το όχημα! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε χρόνο μηδέν ισχυρή δύναμη από αστυνομικούς μπήκε στη σκηνή και εντόπισε τον 29χρονο δράστη, ο οποίος κρυβόταν μέσα στη ντουλάπα! 
Την επομένη της σύλληψης του ο 29χρονος προσήχθη ενώπιον του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αντώνη Κασάπη ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας και οδήγηση χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκε ο 29χρονος παραδέχτηκε ότι είχε πιει την ώρα του δυστυχήματος και πως δεν αντιλήφθηκε πως και τι ακριβώς έγινε. Σε ό,τι αφορά την εγκατάλειψη του θύματος, ο δράστης ισχυρίστηκε πως σοκαρίστηκε, φοβήθηκε και για αυτό αντέδρασε κατά αυτόν τον τρόπο. 

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αντεισαγγελέα κ. Αντώνη Κασάπη ο 29χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του κάθε 1η και 16η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. 
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν ο κ. Δημήτρης Ράπτης, ενώ πολιτική αγωγή ο κ. Μανώλης Βλάχος.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254801&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου