Ρόδιοι εγκαταλείπουν τα παιδιά τους…!

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ... Η ανακατάταξη της κοινωνίας, η αλλαγή των αξιών και η διάλυση του θεσμού της οικογένειας, οδηγεί δεκάδες παιδιά σε αδιέξοδο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα - σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από ρεπορτάζ της «ΠΡΟΟΔΟΥ» - έχει αυξηθεί η αφαίρεση επιμέλειας παιδιών από τους φυσικούς γονείς τους. Νεογέννητα, βρέφη, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά βρίσκονται στον δρόμο, με τους ιθύνοντες σε τοπικό επίπεδο να δίνουν τη δική τους μάχη για τη στήριξη αυτών των αγνών ψυχών. 

Με βάση επίσημα στοιχεία, τα οποία χορήγησε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου Βασίλης Καρνάβας, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο Κέντρο 32 παιδιά, από τα οποία 4 έιναι αγόρια και 28 κορίτσια. Οι ηλικίες τους είναι από 3 έως και 20 ετών. Πρόκειται για παιδιά των οποίων η επιμέλεια έχει αφαιρεθεί από τους φυσικούς γονείς τους για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείπουν, ώαστε να έχουν μία καλύτερη τύχη. Αυτά τα παιδιά δίνουν το δικό τους αγώνα στη ζωή, με τη στήριξη, τόσο του Ελληνικού κράτους, όσο και δεκάδων εθελοντών. 
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά αφαίρεσης της επιμέλειας των παιδιών από τους φυσικούς γονείς», ανέφερε, μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ», ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου Βασίλης Καρνάβας, ενώ πρόσθεσε πως αυτό οφείλεται, τόσο στην ανακατάταξη της κοινωνίας με την αύξηση των διαζυγίων, όσο και στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. 
Σημαντική και ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών ανάδοχων γονέων της Ρόδου, οι οποίοι φιλοξενούν στα σπίτια τους παιδιά του Κέντρου, δίνοντάς τους τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που μόνο σε ένα οικογενειακό περιβάλλον μπορεί κάποιος να νιώσει. Άλλωστε, αυτά που προσφέρει ένα σπίτι δεν μπορεί να τα προσφέρει κανένα ίδρυμα, όσο μεγάλη και εάν είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του. 
Η νέα διοίκηση 
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της νέας διοίκησης στο Κέντρο προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος Βασίλης Καρνάβας, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει, αλλά και για τα όσα έχουν μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ», ανέφεραν τα παρακάτω:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κέντρου. 
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη από τη μεριά μας, να μην ξεχωρίσουμε ανάμεσά τους, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ήταν δίπλα στα παιδιά μας, προσφέροντάς τους τις γνώσεις τους, τη βοήθειά τους, αλλά πάνω απ’ όλα την αίσθηση ότι κάποιος νοιάζεται γι’ αυτά όσον αφορά στην προετοιμασία για το σχολείο τους. Η δουλειά τους απέδωσε, αφού πολλά από τα παιδιά του Κέντρου αρίστευσαν, ενώ σχεδόν όλα βελτίωσαν κατά πολύ τη βαθμολογία τους. 
Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες της Ρόδου και τους εθελοντές ανάδοχους γονείς που προσέφεραν την αγάπη τους στα παιδιά. 
Εμείς, από τη δική μας μεριά, δεν κάνουμε διακοπές ούτε τον Αύγουστο, προκειμένου να είμαστε δίπλα στα παιδιά και να προγραμματίσουμε τις καλοκαιρινές τους δραστηριότητες». 
Της Άννας Σαρρή
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου