Λιποθύμησαν άλλες τέσσερις καμαριέρες...

Τις φόρτωσαν μεγάλο αριθμό δωματίων και κάθε Πέμπτη και τα Σαββατοκύριακα εργάζονται εξοντωτικά 10 ώρες. Έλεος..!
Άλλα τρία περιστατικά λιποθυμίας καμαριέρων που εργάζονται σε ξενοδοχεία της Ρόδου, σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για ένα σερί λιποθυμιών που άλλα γίνονται γνωστά και άλλα όχι και τα οποία οφείλονται σε υπερκόπωση εξ αιτίας των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας. Προηγήθηκε ένα τέταρτο περιστατικό λιποθυμίας καμαριέρας την περασμένη Πέμπτη.
Όπως λένε χαρακτηριστικά στο Rodosalarm εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, οι καμαριέρες είναι αυτές που σηκώνουν τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, δουλεύοντας ασταμάτητα ειδικά κάθε Πέμπτη και τα Σαββατοκύριακα, οπότε γίνονται οι περισσότερες αναχωρήσεις και αφίξεις τουριστών και τα δωμάτια ευθύνης κάθε εργαζόμενης, πρέπει να είναι έγκαιρα έτοιμα.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά δεν είναι μόνο οι 10 και πλέον ώρες που εργάζονται, αλλά και το άγχος για την έγκαιρη προετοιμασία των δωματίων για να υποδεχθούν τους νέους τουρίστες σε κάθε ξενοδοχείο.
Φυσικά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει υποχρεωτική σύνθεση προσωπικού, με αποτέλεσμα να ανατίθενται στις καμαριέρες προς καθαρισμό, μεγάλος αριθμός δωματίων, με αποτέλεσμα να καταπονούνται και να «πέφτουν λιπόθυμες, ζαλισμένες σαν κατόπουλα», όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί τους.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment