Φθηνότερα καύσιμα για όλα τα νησιά

ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ! ΙΣΩΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ...
Το Επιμελητήριο ανέλαβε να κινήσει τις διαδικασίες και να καταθέσει αίτημα για φθηνότερα καύσιμα στα νησιά, σε αντιστάθμισμα του υψηλού μεταφορικού κόστους.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για λογαριασμό όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Δωδεκανήσου, των Κυκλάδων, καθώς και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Αναμένεται ότι προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν και τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης στα νησιά, κατά ποσοστό τέτοιο ώστε να αντισταθμιστεί μεν το κόστος μεταφοράς με το οποίο επιβαρύνονται οι περιοχές αυτές αλλά και να μην οδηγήσει σε αθέμιτες πρακτικές στην κατανάλωση, όπως ενδεικτικά είναι η προσέλκυση καταναλωτών από άλλες περιοχές.
«Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα δημιουργηθούν αφενός ισότιμες συνθήκες για τους καταναλωτές των νησιών με τους αντίστοιχους καταναλωτές της ηπειρωτικής χώρας αντισταθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επιπρόσθετο κόστος που βαρύνει τους καταναλωτές στις νησιωτικές περιοχές. Επιπλέον με το μέτρο αυτό δεν πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής κοινοτικής αγοράς, αλλά αντίθετα ενισχύεται η διασφάλιση συνθηκών θεμιτού ανταγωνισμού» σημειώνεται στη σχετική επιστολή.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment