Μεγάλο κάζο για ράμπο αντιπύραρχο με τον δήθεν εμπρηστή!

Δεν άκουγε τα τοπικά στελέχη της Πυροσβεστικής και πήραν φωτιά τα μπατζάκια του με το φιάσκο του Ν. Χατζηκυριαζή...
Αναστάτωση επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, μετά τη χθεσινή απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς ως ύποπτος δύο εμπρησμών στην περιοχή του Αγίου Σουλά, Νίκος Χατζηκυριαζής, 40 ετών.
Οι ευθύνες γι’ αυτό το κάζο επιρρίπτοντα σε αντιπύραρχο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής που ήρθε από την Αθήνα για να συλλάβει τους εμπρηστές.
Ο εν λόγω αντιπύραρχος έχει τη φήμη του ράμπο και όταν ήρθε στη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ορθά κοφτά ότι μέχρι την Κυριακή θα συλλάβω κάποιον!
Στην περίπτωση του 40χρονου από την Σορωνή, τα τοπικά στελέχη της Πυροσβεστικής προσπάθησαν να τον πείσουν ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για τη σύλληψή του ως εμπρηστή. Αντίθετα, όλα συνηγορούσαν ότι συνεργαζόταν με την Πυροσβεστική στην κατάσβεση πυρκαγιών, παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων και επιχειρημάτων.
Όμως, ο ράμπο αντιπύραρχος ήταν αμετάπειστος. Προφανώς, για λόγους εντυπώσεων και κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης για την προκλητική δράση εμπρηστών στα δάση της Ρόδου, αναζητούσε «κάποιον» …εμπρηστή. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Νίκου Χατζηκυριαζή, ενεργό μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής και ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξοργισμένος με τον ράμπο αντιπύραρχο είναι και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ν. Παπαγεωργίου που είχε το συντονισμό του έργου της κατάσβεσης των δύο τελευταίων μεγάλων πυρκαγιών – στην Ίστριο και ανάμεσα Καλαβάρδα και Διμυλιά.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment