“Διαζύγιο” λόγω αλλαγής πολιτικής από τους tour operators

Αλλαγή πολιτικής επιχειρούν οι μεγάλοι ξένοι tour operators όσον αφορά τις προκαταβολές και εν γένει τις πληρωμές προς τα ελληνικά ξενοδοχεία και όπως αναφέρεται στο “ money-tourism.blogspot.gr”, που πρώτο είχε κάνει την αναφορά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «οι αλλαγές αυτές εκπορεύονται κυρίως από TUI και THOMAS COOK, λόγω μεγέθους, και προσπαθούν να «ακολουθήσουν» και μικρότεροι tour operators, χωρίς ωστόσο να υπάρχει από αυτούς γενικευμένη πολιτική, αφού πολλοί ξενοδόχοι αρνούνται. 
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πολύ μεγάλος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος, έχει ειδοποιήσει κορυφαίο tour operator ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί του και δεν πρόκειται να υπογράψει συμβόλαια για το 2014, εξαιτίας της αλλαγής πολιτικής στις πληρωμές. 
Πρόκειται για όμιλο με χιλιάδες κρεβάτια σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μέχρι τώρα οι κανόνες συνεργασίας ήταν απλοί: Για οποιοδήποτε early bookings discount παραδείγματος χάριν 15% έκπτωση για κρατήσεις μέχρι 30.12.2013, η πληρωμή του συνολικού ποσού γινόταν εντός 15 ημερών, ήτοι 100% στις 15.1.2014. Για το επόμενο ebd, αν ήταν π.χ. 28.2.2014 με έκπτωση 10%, η πληρωμή του 50% του συνολικού ποσού γινόταν 15 μέρες μετά, ήτοι 15.3. 
Την τελευταία 3ετία η πολιτική αυτή εκαταστρατηγείτο και γινόταν ολοένα και χειρότερη, τόσο ως προς το διάστημα της πληρωμής, όσο και ως προς το ποσοστό. 
Δηλαδή οι 15 ημέρες γίνονταν 3 μήνες, και το 100%, 40%, το 50%, 15%, και πάει λέγοντας!!!
Όπως είχαμε γράψει οι δύο μεγάλοι tour operators, προκειμένου να περάσουν τις αλλαγές αυτές και να επιβάλουν στους ξενοδόχους τους σαφώς δυσμενέστερους όρους, ακολουθούν την πολιτική του διαίρει και βασίλευε: δηλαδή σε μια περιοχή με 20 ξενοδοχεία, αλλάζουν τους όρους στους 10, ώστε να μην υπάρξει μαζική αντίδραση!!!
Η αλλαγή αυτή γίνεται τώρα πιο δραματική από ποτέ, καθώς με δεδομένη την ανυπαρξία τραπεζών ο ξενοδόχος είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στα έξοδα του xειμώνα και να κάνει και τις απαραίτητες εργασίες για να μπορέσει το ξενοδοχείο να λειτουργήσει κανονικά.
Τέλος, όσον αφορά το «μέτωπο» των συμβολαίων για το 2014, ο κανόνας είναι για μεσοσταθμικές αυξήσεις 3-4%. Μεγαλύτερες δεν γίνονται αποδεκτές από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ενώ όπου μπορούν κρατάνε τις φετινές τιμές...» 
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου