Πατέρας και γιος κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Πατέρας και γιος θα καθίσουν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στις αρχές Οκτωβρίου, σε μία προσπάθεια να...
μειώσουν την ποινή της ισόβιας και των δέκα ετών κάθειρξης που τους έχει επιβληθεί αντίστοιχα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 48χρονος Μιχαήλ Πήλιος του Ελευθερίου είχε συλληφθεί μαζί με τον 23χρονο γιο του Ιωάννη, τον Οκτώβριο του 2010 μετά από «έφοδο» των αστυνομικών στο σπίτι του στην Παλιά Πόλη όπου βρέθηκε να κατέχει περισσότερα από 350 γραμ. ηρωίνης, ποσότητα χασίς, διάφορες απομιμήσεις πιστολιών, το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα τα οποία εκτιμάται από την αστυνομία ότι προέρχονται από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών! 

Τον Ιούλιο του 2011 πατέρας και γιος βρέθηκαν στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενοι για αγορά, κατοχή και πώληση (η τελευταία κατηγορία είναι κατ’ εξακολούθηση) παρά μη τοξικομανούς από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος και η πράξη αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη κατοχή όπλων κατά συναυτουργία. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο με την επιβαρυντική διάταξη τον 48χρονο πατέρα και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο 23χρονος γιος του στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Και οι δύο άνδρες είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας από άλλες υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών για τις οποίες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ενώ η σύλληψη τους είχε γίνει από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους για τη «δράση» των δύο ανδρών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τις προηγούμενες ημέρες πατέρα και γιο και στις 7 Οκτωβρίου 2010 στις 8.30 το βράδυ έκαναν «έφοδο» στο σπίτι που διαμένουν στην Παλιά Πόλη όπου και εντόπισαν 357,1 γραμ. ηρωίνη και 1,9 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης. 


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στη ταράτσα του σπιτιού δύο συσκευασίες επιμελώς κρυμμένες οι οποίες περιείχαν ηρωίνη βάρους 340 γραμ. 

Αλλά και μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
- 3 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 7,3 γραμ. 
- 2 συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1,9 γραμ. 
- Μία ζυγαριά ακριβείας 
- Το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προερχόμενο – σύμφωνα με την αστυνομία- από εμπορία ναρκωτικών ουσιών 

Όμως τα «ευρήματα» των αστυνομικών δεν ήταν μόνο αυτά. Μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό των δύο ανδρών εντοπίστηκε μία ακόμη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 9,8 γραμμαρίων. 

Επίσης ο 48χρονος και ο 23χρονος γιος του, κατείχαν μέσα στο σπίτι τους δύο πιστόλια απομιμήσεις γνησίων (REPLICA), ένα πιστόλι αντίκα, ένα μαχαίρι και μία σιδερογροθιά. 

Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν και μεγάλο αριθμό ρολογιών, γυαλιών ηλίου, φωτογραφικών υλικών και κινητών τηλεφώνων τα οποία επίσης – κατά την αστυνομία- προέρχονται από συναλλαγές ναρκωτικών τα οποία και εκτιμάται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής. 

Μετά τις απολογίες τους πατέρας και γιος είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και παραμένουν μετά την καταδίκη τους από το δικαστήριο.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=262318&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment