Εντολή εισαγγελέα για την προστασία των μνημείων από τα τραπεζοκαθίσματα

Όλα τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εφάπτονται ή που βρίσκονται σε απαγορευμένους χώρους
πέριξ των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, θα κατάσχονται με εισαγγελική εντολή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι αστυνομικές αρχές της περιοχής μας έχουν πάρει εντολή από την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Σοφία – Μαρία Βαΐτση να προβούν σε αυστηρούς ελέγχους και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση της σχετικής νομοθεσίας να εφαρμοστεί άμεσα η κατάσχεση όλων των αντικειμένων. 

Επίσης ενημέρωση για το θέμα αυτό έχει γίνει και προς τους αρμοδίους του δήμου Ροδίων προκειμένου και αυτοί από την πλευρά τους να μεριμνήσουν τα δέοντα. 

Την ίδια ώρα η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί και από ποιους, τα αδικήματα της φθοράς μνημείου (με την έννοια ότι καθίσταται δυσχερής η χρήση τους εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν τοποθετηθεί εκεί), καθώς και της κατάληψης δημοσίου χώρου. 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η επιστροφή των αντικειμένων που θα κατασχεθούν στους ιδιοκτήτες τους, θα γίνει μόνο με απόφαση (βούλευμα) που θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελική αρχή φέρεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ασυδοσία τέτοιων ενεργειών, οι οποίες διαπιστώνονται κυρίως εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης. 

Υπενθυμίζεται δε ότι προχθές με εισαγγελική παρέμβαση, μικτό κλιμάκιο που αποτελούνταν από άντρες της ΕΛΑΣ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, τη διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, το Γραφείο Προσόδων κ.λπ. βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία Αρίωνος όπου και κατασχέθηκαν 30 καρέκλες και 10 τραπέζια που ήταν τοποθετημένα μη νόμιμα. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τη μεριά των καταστηματαρχών που ζητούσαν το λόγο από το μικτό κλιμάκιο, τονίζοντας πως δεν είναι οι μόνοι που παρανομούν στην Παλιά Πόλη. 

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος από πλευράς δήμου που συντόνιζε το συνεργείο του δήμου κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ανέφερε πως στην περιοχή μετέβη το μικτό κλιμάκιο μετά από καταγγελία για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή, ενώ μάλιστα υπήρχαν και άλλες καταγγελίες για έναν χώρο παραπλεύρως του συγκεκριμένου καταστήματος κάτι που δεν διαπιστώθηκε εκείνη την ώρα.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=262162&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment