Έρχονται συλλήψεις για την ανεπιτήρητη βόσκηση

Την αρωγή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου, ζήτησαν προχθές αργά το μεσημέρι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, ώστε
να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεπιτήρητης βόσκησης που παρουσιάζεται σε καμένες περιοχές της Ρόδου. Το ζήτημα, το οποίο είχε αναδείξει πρώτη η «ΠΡΟΟΔΟΣ», απασχόλησε και τον Εισαγγελέα, ο οποίος παρείχε σχετικές οδηγίες προς τους αρμοδίους,που αιτήθηκαν τη συνδρομή του. 
Της Άννας Σαρρή
Οι υπάλληλοι στη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, ζήτησαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου να τους διαφωτίσει για το ζήτημα της ανεπιτήρητης βόσκησης σε καμένες περιοχής του νησιού, όπως είναι το χωριό Προφύλια. Ανεξέλεγκτα αιγοπρόβατα εισέρχονται σε καμένες εκτάσεις, κι εκτός των άλλων τρώνε την τροφή που προορίζεται για τη σίτιση των ελαφιών. 
Ο Εισαγγελέας, αφού άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ», τους εξήγησε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία. Πρότεινε τη διενέργεια ελέγχων από ειδικά κλιμάκια, υπό τον δήμο της Ρόδου, ώστε να κινείται η διαδικασία περισυλλογής του συνόλου των αδέσποτων αιγοπροβάτων που βρίσκονται εντός καμένης δασικής έκτασης, με την παράλληλη άσκηση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, κατά περίπτωση. 
Εάν τα κατσίκια διαθέτουν ενώτια, θα τα μαζεύουν οι υπέυθυνοι για το θέμα και αφού εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης τους, θα κατατίθεται σε βάρος του μήνυση. Σε αντίθετη περίπτωση, που πρόκειται για αδέσποτα ζώα, χωρίς ενώτια ( δηλαδή χωρίς ιδιοκτήτη ) αυτά θα οδηγούνται σε συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο θα υποδείξει ο Δήμος Ρόδου. 
Στη συνάντηση οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, ζήτησαν και την προστασία του Εισαγγελέα, αφού όπως φαίνεται να δηλώνουν δέχονται απειλές από τους κτηνοτρόφους, ενώ προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, να μαζέψουν δηλαδή τα αδέσποτα αιγοπρόβατα που βοσκούν σε καμένες εκτάσεις. 
Η σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου 
Ο Δήμος Ρόδου – όπως ανακοινώθηκε προχθές επίσημα - εντείνει τις προσπάθειές του για την περισυλλογή αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων, αποφασίζοντας την υποβολή μηνύσεων σε όσους κτηνοτρόφους βόσκουν ανεπιτήρητα τα ζώα τους, κυρίως σε περιοχές της Νότιας Ρόδου όπου υπάρχει έντονη ανάπτυξη του φαινομένου. Στο ίδιο μήκος κύματος αποφασίστηκε και η σύσταση συνεργείου για την περισυλλογή τους. 
Ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί προχθές το πρωί στο γραφείο του, είχε υπογραμμίσει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν νόμιμα, αλλά και αποτελεσματικά. «Η κατάσταση οξύνεται», είχε σημειώσει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι: «δεν καλύπτουν κανέναν και θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος Πεταλούδων και εντεταλμένος σε θέματα Πρωτογενούς Τομέα Παναγιώτης Κυριακούλης, ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου Μιχάλης Παλαιολόγου, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Αρνίθας και Μεσαναγρού Γιώργος Σαββίδης και Χαράλαμπος Λάμπρου, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Εγγείων Βελτιώσεων Ηλίας Λέργου, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Θοδωρής Παπαγεωργίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. 
proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment