Παλιά Πόλη : Γεμάτη σκουπίδια η οδός Ιπποτών

Εικόνα σκουπιδότοπου παρουσίαζε την Κυριακή η οδός Ιπποτών, ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος του νησιού, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στην πλατεία Αθηνάς...
Την κατάσταση που επικρατούσε καταγγέλλει με επιστολή του ο σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.
Η επιστολή στάλθηκε στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Ρόδου, στη διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και στους αντιδημάρχους κ.κ. Παλαιολόγο και Κακούλη.


Αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ εξέπληξε κατοίκους και επισκέπτες της οδού Ιπποτών. Όλοι αναρωτιόντουσαν ΓΙΑΤΙ αυτό το θέαμα το οποίο, εκτός όλων των κατοίκων, το έβλεπαν και οι 2.700 επισκέπτες του μεγαλυτέρου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου που ήταν εχθές στη Ρόδο !!!
Ο Σύλλογος μας ειδοποιήθηκε και απαθανάτισε την εικόνα (βλ. φωτογραφίες).
Για να αρχίσει σιγά- σιγά να βελτιώνεται η κατάσταση, προτείνουμε, επάνω από τους κάδους να αναρτηθεί μια Πινακίδα με Οδηγίες προς τους κατοίκους σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.
Να υπάρχει το τηλέφωνο της αρμόδιας Υπηρεσίας ώστε να τηλεφωνούν οι πολίτες πριν βγάλουν μεγάλες συσκευασίες και τα κλαδέματα των κήπων τους (που ίσως δεν επιτρέπεται).


Το πιο σημαντικό όμως που προτείνουμε είναι να ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ οι Εστιάτορες και Ξενοδόχοι να έχουν κάδους στις επιχειρήσεις τους, τους οποίους θα βγάζουν συγκεκριμένη ώρα που θα είναι προγραμματισμένη η αποκομιδή.
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ τις ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Κι ας έχουμε στο μυαλό μας ΠΩΣ μπορεί να είναι μια Πολιτιστική Πρωτεύουσα !!!  (για να μην επεκταθούμε εδώ και στην κατάσταση που επικρατεί και στην πλατεία Αθηνάς και σε δεκάδες άλλα σημεία της πόλης)».
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου