Ρόδος: Απάτη μέσω διαδικτύου για εκδρομή στο Παρίσι

Από την Υ.Α. Ρόδου σχηματίστηκαν (2) δικογραφίες σε βάρος 30χρονου ημεδαπού,  γιατί κατά το χρονικό διάστημα από 19-11-2013 έως 23-11-2013, μετά από περιήγηση (3) ημεδαπών..
σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισαν ψευδή δελεαστική προσφορά του ανωτέρω, που αναφερόταν στην τέλεση 5θήμερης εκδρομής στο Παρίσι Γαλλίας, αντί του χρηματικού ποσού των 400 € το άτομο, που έπρεπε να κατατεθεί σε συγκεκριμένο λογαριασμό, ο οποίος όπως προέκυψε,ανήκει στο δράστη, που με τον τρόπο αυτό απέσπασε από τους ανωτέρω, χρηματικό ποσό.
Συμβουλές από την αστυνομία για τις διαδικτυακές απάτες 
Με αφορμή καταγγελία για διαδικτυακή απάτη, σχετικά με προσφορά ταξιδιωτικών πακέτων, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή κρατήσεις, καθώς να επιλέγουν γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
Επίσης συστήνεται, για την ασφάλεια των διαδικτυακών αγορών, η χρησιμοποίηση προπληρωμένων καρτών, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr - Οδηγός του Πολίτη.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, απευθυνθείτε στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες ή στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
o       Τηλεφωνικούς αριθμούς: 11012 και 210-6476464
o       E- mail: 11012@hellenicpolice.gr & ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment