Το γεφύρι του θανάτου φέρει τη σφραγίδα του Γιάννη Μαχαιρίδη

Το 2010 ανήγγειλε την δημοπράτηση για την κατασκευή δίδυμης γέφυρας και τον Δεκέμβριο του 2012 δήλωσε ότι το έργο είναι ώριμο και ξεκινά! Και μια προφητική τραγική προειδοποίηση
Χρόνια και χρόνια περίμενε το γεφύρι της Κρεμαστής να πάρει στην ιδιοκτησία του το μερίδιο της προίκα που του αναλογούσε από το «οικόπεδο» του θανάτου. Τελικά ο πόθος εκπληρώθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 με τον πνιγμό της 27χρονης άτυχης δασκάλας και την εξαφάνιση ενός συναδέλφου της εκπαιδευτικού, ακριβώς 1 μήνα πριν συμπληρωθεί χρόνος από την πλημμύρα του 2012.
Το ίδιο το γεφύρι «φώναζε» από καιρό και διεκδικούσε τα δικαιώματά του από συγκεκριμένα πρόσωπα που δήλωναν επί χρόνια ότι θα κατασκευασθεί δίπλα του ένα άλλο ώστε να γίνει δίδυμη γέφυρα και να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, που πάντα ήταν φανεροί και επομένως αναμενόμενοι.
Όπως αναφέρει το Epoli.gr το 2010, για το συγκεκριμένο έργο της Γέφυρας της Κρεμαστής, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης - τότε Νομάρχης Δωδεκανήσου - είχε δώσει εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες της τέως Νομαρχίας Δωδεκανήσου να προχωρήσουν στη δημοπράτηση της Γέφυρας στην Κρεμαστή, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ καθώς δεν υπήρχε θετική ανταπόκριση από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., για χρηματοδότηση του έργου και του δρόμου Ρόδος -– Αεροδρόμιο από πόρους του γνωστού ως «σπατόσημου».
Όμως παρά τις δηλώσεις δεν έγινε καμιά δημοπράτηση.
«Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…»
Πιο πρόσφατα, το 2013, 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν την άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι στην γέφυρα της Κρεμαστής, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:
«Στην διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε το νησί μας στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2012, η περιοχή της Κρεμαστής δέχτηκε πολύ μεγάλο όγκο νερού κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο χείμαρρος να υπερχειλίσει και να δημιουργήσει αναρίθμητα προβλήματα.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που δημιούργησε είναι το ότι ξεγύμνωσε εντελώς το τρίτο πέδιλο της γέφυρας από την ανατολική πλευρά και σε συνδυασμό με το ότι κατά την προ διετίας θεομηνία αντίστοιχο πρόβλημα είχε προκύψει και στο τρίτο πέδιλο από δυτικά της ίδιας γέφυρας, μας κάνει να προβληματιζόμαστε έντονα για την στατική της επάρκεια.
Πάρα τις επανειλημμένες αναφορές από μέλη της παράταξης μας, κατά την διαδικασία της ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων και κατά την συζήτηση για την θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2011 αλλά και στην συνέχεια κατά τις συνεδριάσεις για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, δεν έγινε απολύτως καμμία εργασία αποκατάστασης στο ήδη επιβαρυμένο πέδιλο.
Λόγω του ότι καθημερινά από την γέφυρα, η οποία ως γνωστό αποτελεί την είσοδο του νησιού μας από το αεροδρόμιο Διαγόρας, διέρχονται χιλιάδες πολιτών και επισκεπτών με τα οχήματά τους και εγκυμονούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια τους, παρακαλούμε τις υπηρεσίες σας να ενεργήσουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για την γέφυρα ούτε και για την σωματική ακεραιότητα όσων την διαβαίνουν.
Κουκιάς Μάριος, Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Παναή Ευαγγελία, Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Ανανίας Αγγελος, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής
Ποδιώτης Τσαμπίκος, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Μάλιστα, για το έργο της Γέφυρας της Κρεμαστής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, τον περασμένο μόλις Αύγουστο, είχε δηλώσει:
«Έχει ωριμάσει η μελέτη και σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής της γέφυρας στην Κρεμαστή, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.
Στην Κρεμαστή θα έπρεπε να δημιουργηθεί υποδομή, ώστε οι πολίτες και οι επισκέπτες να μην περνούν μέσα από τα ποτάμια της περιοχής» και πρόσθεσε:
«Η γέφυρα στην Κρεμαστή θα κατασκευαστεί με τρόπο, ώστε να αναβαθμίσει την περιοχή. Θα διευθετηθεί η κοίτη του ποταμού της Κρεμαστής και η εικόνα της περιοχής θα βελτιωθεί».
rodosalarm.gr




Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment