Επιχείρηση διάσωσης 68χρονου με συμπτώματα εμφράγματος

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί, όταν έγινε γνωστό πως ένας 68χρονος Νορβηγός τουρίστας είχε λιποθυμικό επεισόδιο , στην κορυφή του  βουνού, που οδηγεί στην Παναγία  Τσαμπίκα την Ψηλή....

Ο 68χρονος μαζί με τoν σύζυγο της κόρης του, ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν στα Κολύμπια με κατεύθυνση προς  το βουνό, ακολουθώντας το περιπατητικό μονοπάτι, το οποίο προσφέρεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Όταν έφθασαν στην κορυφή ο Νορβηγός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει βεβαρημένο ιστορικό υγείας, άρχισε να νιώθει έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Όταν το αντιλήφθηκε ο γαμπρός του, που βρισκόταν περίπου 20 μέτρα μπροστά από εκείνον, γύρησε πίσω όσο πιο γρήγορα μπορούσε και πιστεύοντας ότι  ο πεθερός του  υπέστη έμφραγμα, κάλεσε από το κινητό του, την γυναίκα του, που έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και εκείνη με την σειρά της, σε κατάσταση πανικού,ειδοποίησε το προσωπικό.
Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ.
Το προσωπικό των δυο υπηρεσιών, ευρισκόμενο σε  άψογη συνεργασία και παρότι αντιμετώπισε προβλήματα προσβασιμότητας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης του 68χρονου, δεδομένης της δυσκολίας προσέγγισης του σημείου. Υπενθυμίζουμε οτι ο Νορβηγός βρισκόταν λίγο πριν την  κορυφή του βουνού.
Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν οτι συνήλθε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.
Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και κάτοικοι της περιοχής, που πληροφορήθηκαν την είδηση.
Παρότι , παραλίγο να αποβεί μοιραία, η διάθεση για περιπέτεια των Νορβηγών τουριστών  , που αψήφησαν το προχωρημένο της ηλικίας του ενός εκ των δύο, το βεβαρημένο ιστορικό της υγείας του αλλά και την έντονη ζέστη, όπως όλα δείχνουν, τέλος καλό, όλα καλά...
Αξίζει να σημειώσουμε πως το περιστατικό αυτό ανέδειξε κάποιες "αδυναμίες" του οδικού δικτύου που προφανώς οφείλονται σε παρεμβάσεις ιδιωτών. Παρεμβάσεις οι οποίες ωστόσο- για να μην έχουμε χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον- θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν γιατί προκαλούν σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας στο παραλιακό μέτωπο των Κολυμπίων. 
Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, σε κάποιο σημείο όπου υπήρχε δρόμος, αποκόπηκε η διέλευση των οχημάτων, καθώς τοποθετήθηκαν ομπρέλες, ενώ σε άλλο σημείο όπου βρίσκεται ένας ποταμός, κατασκευάστηκε γέφυρα, το ύψος της οποίας, ωστόσο δεν επιτρέπει την διέλευση ψηλών οχημάτων, όπως αυτών της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.
rodosmedia.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου