Φωνάζει η Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου για την μη ύπαρξη ασθενοφόρου στην ευρύτερη περιοχή

Με αφορμή την λιποθυμία μίας μόνιμης κατοίκου του Αγίου Ισιδώρου στο νησί της Ρόδου ο πρόεδρος της Κοινότητας εκφράζει την οργή...
των κατοίκων και ζητάνε εδώ και τώρα να υπάρχει ασθενοφόρο (επανδρωμένο) στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα διασφαλίσει την προστασία της υγείας των κατοίκων.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Προέδρου κ.Στέλιου Βονάκη:
“07-02-2015 Άγιος Ισίδωρος,
Μια μικρή ιστορία ντροπής στην πολιτισμένη Ελλάδα του 2015.
Σήμερα στις 10 το πρωί μία γυναίκα 78 ετών η Πετράκη Αντωνία πέφτει λιπόθυμη στο σπίτι της και έχει χάσει τις αισθήσεις της για 40 λεπτά περίπου. Οι συγγενείς προσπαθούν να την συνεφέρουν ενώ παράλληλα έχουν καλέσει ασθενοφόρο την ίδια στιγμή για να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα.
Από εδώ και στο εξής αρχίζουν τα τραγελαφικά πράγματα που ακολούθησαν:
1.Ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα που εξυπηρετεί έως και 10 χωριά περίπου με κατοίκους στο σύνολο 2500 με 3000 ανθρώπους, δεν υπάρχει επανδρωμένο και πρέπει να αρχίζει μία περιπέτεια αναζήτησης ασθενοφόρου. Το κοντινότερο σημείο που θα ξεκινήσει το ασθενοφόρο απέχει από την περιοχή μας μία ώρα τουλάχιστον.
2. Ποντάρουμε και παράλληλα προσευχόμαστε εκείνη την στιγμή να υπάρχει διαθέσιμο το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον άρρωστο, όπου τελικά βρέθηκε στον Αρχάγγελο 50 χιλιόμετρα μακριά.
Αναρωτιέμαι λοιπόν και λέω το εξής : Αν ήταν τροχαίο και αιμορραγούσε ο άτυχος ή η άτυχη εκείνη την στιγμή στον δρόμο και έχανε την ζωή του, ποιός θα έδινε απαντήσεις σήμερα στην οικογένεια και στους συγγενείς για αυτήν  την κατάσταση;
Με ποιον τρόπο θα δικαιολογούσαν την μία ώρα αναμονής; Γιατί μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε δεν ε΄χει επανδρωθεί ασθενοφόρο σε Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί 3000 κατοίκους; 
Γιατί οι αρμόδιοι εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχουν καταφέρει ακόμη το αυτονόητο;
Γιατί το φυσιολογικό στην χώρα αυτή καταντάει γόρδιος δεσμός;
Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν ακόμη για να γίνει αυτό που σε άλλες χώρες είναι το φυσιολογικό;
Γιατί μας πήρατε το ασθενοφόρο που είχαμε και θεωρήσατε ότι είναι σπατάλη να υπάρχει εκεί;
Ζητάμε απαντήσεις δημοσίως.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου Βονάκης Στέλιος”.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Πρέπει πάνω από όλα να παραχωρήσει η κυβέρνηση ένα ασθενοφόρο για την περιοχή . Ζούμε στο 2017 και κανείς δεν πρέπει να μην έχει άμεση ιατρική περίθαλψη .
    Ελληνική κυβέρνηση και Ευρώπη Καντά αυτό που είναι σωστό και φέρτε Ασθενοφόρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή