“Φράκαραν” τα νεκροταφεία – 10 κηδείες το Σαββατοκύριακο – 300 εκταφές ΑΜΕΣΑ!

Το κοιμητήριο Ταξιαρχών της Ρόδου έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια της δυνατότητές του...
 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον ελεύθερος χώρος για νέες ταφές. Το πρόβλημα φάνηκε πολύ έντονα το τελευταίο Σαββατοκύριακο όπου χρειάσθηκε να γίνουν 10 ταφές για τις οποίες με μεγάλη δυσκολία βρέθηκαν κενοί χώροι!

Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος καθημερινότητας, κ. Κώστας Στυλιανού, θα πρέπει άμεσα να γίνουν εκταφές ώστε να λυθεί το μείζον αυτό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο κοιμητήριο.

Ήδη υπάρχει λίστα με 300 περίπου τάφους όπου έχουν ενταφιαστεί συμπολίτες μας για πάνω από μία δεκαετία. Έγινε προσπάθεια να βρεθούν οι συγγενείς των νεκρών χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα με την ελπίδα να ενεργοποιηθούν έστω και με αυτό τον τρόπο οι συγγενείς των εκλιπόντων. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση και πάλι, τότε θα προχωρήσουν κανονικά οι εκταφές, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.

Πάντως η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να εφαρμόζει στο εξής με αυστηρότητα τον κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου που προβλέπει εκταφές στην επταετία!

Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου