Ο ιδιοκτήτης το έσκασε και συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι

Οργανωμένη επιχείρηση διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, είχε στο κατάστημά του 43χρονος στη Ρόδο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή κατά την «έφοδο» των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου...
Ωστόσο συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι του και τέσσερις πελάτες του καταστήματος, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Πρόκειται για μία 30χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία η οποία αρχικά εμφανίστηκε ως ελληνίδα δίδοντας ψεύτικα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης) και τον 60χρονο από τη Ρόδο, καθώς και τέσσερις παίχτες ηλικίας 48, δύο 44χρονους και έναν 32χρονο.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος στο οποίο διεξάγονταν τα τυχερά παιχνίδια και ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου περιήλθε η πληροφορία πως στο συγκεκριμένο κατάστημα του 32χρονου στην πόλη της Ρόδου λειτουργεί τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια στο πίσω μέρος  του, ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο οποίο διεξάγονται τα «φρουτάκια» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσβαση στο χώρο ήταν απολύτως ελεγχόμενη από δύο υπαλλήλους που ο ιδιοκτήτης είχε εντός αυτού με σκοπό να αποκλείσει πιθανό έλεγχο.

Αξιοποιώντας την πληροφορία αυτή, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσαν πως η είσοδος των πελατών γίνονταν αποκλειστικά από την πίσω πλευρά του καταστήματος.

Η δε πόρτα ήταν κλειδωμένη και οι πελάτες για να μπουν μέσα πατούσαν ένα κουμπί το οποίο ήταν δίπλα από την πόρτα και με αυτό ειδοποιούνταν οι υπάλληλοι. Οι τελευταίοι αφού έλεγχαν από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη πάνω από την πόρτα, ποιος ήταν άνοιγαν για να μπουν μέσα. Την πόρτα την άνοιγαν η 30χρονη και ο 60χρονος.

Πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο κατάστημα, και πάτησε το κουμπί για να μπει μέσα. Την πόρτα άνοιξε ο 60χρονος ο οποίος τον ρώτησε τι ήθελε και όταν ο αστυνομικός – πελάτης του είπε πως ήθελε να παίξει «φρουτάκια», ο 60χρονος αφού του έκανε επίμονες ερωτήσεις για το ποιος του είπε να πάει εκεί, του απάντησε πως δεν υπάρχουν «φρουτάκια» για να παίξει.

Ο αστυνομικός έφυγε όμως οι συνάδελφοι του επέστρεψαν βραδινές ώρες της επόμενης μέρας (28 Μαρτίου 2015) μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και έστησαν καρτέρι στην εν λόγω επιχείρηση. Περίπου στις 9 το βράδυ και μόλις εμφανίστηκε πελάτης και οι δύο υπάλληλοι (ο 60χρονος και η 30χρονη αλλοδαπή) άνοιξαν την πόρτα για να μπει μέσα, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και μπήκαν στο κατάστημα όπου εκεί εντόπισαν εκτός από τους δύο υπαλλήλους, και τέσσερις παίχτες τους οποίους και συνέλαβαν.
Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, όμως μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τράπηκε σε φυγή διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στο χώρο υπήρχαν 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές στις οθόνες των οποίων απεικονίζονταν τα «φρουτάκια» ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που χειρίζονταν οι υπάλληλοι και πίστωνε μονάδες κατόπιν πληρωμής στους παίχτες στους λοιπούς υπολογιστές και ένας ακόμη Η/Υ από τον οποίο παρακολουθούσαν την κίνηση έξω από την πόρτα του καταστήματος (με τις κάμερες).
Όλοι οι υπολογιστές, οι δύο κάμερες, το χρηματικό ποσό των 253,90 ευρώ που εντοπίστηκε σε συρτάρι καθώς και το ποσό των 70 ευρώ που έδωσαν ο 60χρονος και ένας παίχτης (30 έδωσε ο υπάλληλος και 40 ο πελάτης).

Πως λειτουργούσε το «σύστημα»
Σύμφωνα με πληροφορίες από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 43χρονος ιδιοκτήτης είχε προτείνει στην 30χρονη αλλοδαπή να σερβίρει καφέ στην εσωτερική αίθουσα της καφετέριας όπου υπήρχαν οι υπολογιστές με τα «φρουτάκια». Η ίδια στην περίπτωση που οι παίχτες δεν είχαν προπληρωμένη κάρτα τους περνούσε μονάδες από τους μεμονωμένους υπολογιστές που υπήρχαν στο γραφείο.

Τα πέντε ευρώ αντιστοιχούσαν σε 5000 μονάδες. Στην περίπτωση που κάποιος παίχτης κέρδιζε, τα χρήματα του τα κατέβαλε ο 43χρονος ιδιοκτήτης. Επίσης η 30χρονη όφειλε να ελέγχει μέσω του υπολογιστή την κάμερα της εισόδου για το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε ενώ είχε εντολή να μην ανοίγει την πόρτα σε άγνωστο άτομο που δεν ήταν παίχτης.
Παράλληλα τόσο ο 60χρονος όσο και η 30χρονη αλλοδαπή δεν διέθεταν άδεια εργασίας και βιβλιάρια υγείας.

Οι διώξεις και οι απολογίες
Σε βάρος των δύο υπαλλήλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Αναστάσιο Διάκο και Σέργιο Αναστασιάδη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.
Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στον 60χρονο και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ στην 30χρονη αλλοδαπή δεν επιβλήθηκε όρος ωστόσο κρατείται για διοικητικά ζητήματα.
 

Πηγή :  http://www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου