Π. Πόλη: Αρχισαν τα «παρατράγουδα» με τους κοινόχρηστους χώρους

Αυτοψία στους προτεινόμενους κοινόχρηστους χώρους στην Παλιά Πόλη πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου...

Ο κ. Διακοσταματίου συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επισκέφθηκαν την Παλιά Πόλη, προκειμένου να σχηματίσουν ίδιαν αντίληψη για τις αιτήσεις που κατατίθενται από τους καταστηματάρχες για τους κοινόχρηστους χώρους, για τις οποίες θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν στη συνεδρίαση του οργάνου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είχε επαφές με τους καταστηματάρχες, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, με κύριο θέμα τους κοινόχρηστους χώρους. Ο κ. Διακοσταματίου, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν είναι ελεγκτικό όργανο, αλλά γνωμοδοτικό και η δικαιοδοσία για τυχόν παραβάσεις δεν είναι δικής του αρμοδιότητας.
Τα παρατράγουδα
Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν προς την «δημοκρατική» από καταστηματάρχες της περιοχής, τα παρατράγουδα ξεκίνησαν πριν καν ανοίξει η σεζόν αφού κάποιοι συνάδελφοί τους «άπλωσαν» ήδη καρέκλες και τραπεζάκια, κλείνοντας δρόμους και πλατείες χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές.
Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν προς την «δ» τις ημέρες που έρχονται κρουαζιερόπλοια, στην Παλιά Πόλη υπάρχουν συνάδελφοί τους που εκθέτουν εμπορεύματα και τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα πέραν του χώρου που δικαιούνται, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και να εμποδίζεται η διέλευση των πεζών.
«Αν από τώρα ξεκίνησαν τα παρατράγουδα, τι θα γίνει όταν ανοίξει η σεζόν; Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Αντί να προστατεύουμε το Μνημείο χωρίς να χρειαζόμαστε “χωροφύλακες”, υπάρχουν ορισμένοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Κάνουν ό,τι θέλουν αδιαφορώντας για την δυσφήμιση που προκαλούν σε όλους μας», δήλωσε καταστηματάρχης μιλώντας προς την «δ».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου