Π. Κουνάκης: Χρόνια τα προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου εμφανίσθηκε χθες με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για την επιχειρηματικότητα κ. Παναγιώτης Κουνάκης...

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αυτό το αντικείμενο, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Μελετίου, ο κ. Κουνάκης υπογράμμισε την ανάγκη να διενεργούνται έλεγχοι από κοινού με μικτά κλιμάκια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με όλες τις αρχές.
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίσω πως η γενεσιουργός αιτία των περισσότερων προβλημάτων είναι τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνουν οι καταστηματάρχες στην Μεσαιωνική Πόλη. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα νόμιμα τραπέζια μετατρέπονται από… 5 σε 25 και αντί να υπάρχει υποδοχή υπάρχουν κράχτες και η κατάληψη κοινόχρηστων χωρών πλέον έχει γίνει πάγια τακτική», λέει ο κ. Κουνάκης.
Η Περιφέρεια στο προσεχές διάστημα θα ανακοινώσει την ενεργοποίηση της «Επιτροπής Ενοικίων» στην οποία θα μπορούν να προσφεύγουν οι ενοικιαστές για μια συμβιβαστική λύση με τους ιδιοκτήτες: «Σίγουρα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την παγιωμένη νοοτροπία κάποιων επιχειρηματιών που δεν έχουν αντιληφθεί την δύναμη του Διαδικτύου και την επαναληπτικότητα των επισκέψεων που όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι επιχειρηματίες προσμένουν. Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Μελετίου και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουμε συμφωνήσει να κινηθούμε προς την ‘θεραπεία’ των χρόνιων προβλημάτων. Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε κάθε νόμιμη ενέργεια και έλεγχο που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλαισθησία και θα συμβάλει στην διαφύλαξη του τουριστικού μας προϊόντος. Η σημαντικότερη βοήθεια που θα μπορέσουμε να προσφέρουμε όλοι εμείς είναι να εφαρμόσουμε τον κανονισμό λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μετά την μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας, να είναι υποψήφια η Ρόδος για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η βιτρίνα του νησιού μας, η Μεσαιωνική Πόλη δεν μπορεί παρά να είναι ένα κόσμημα. Σε μια περίοδο για την χώρα μας που τα χρήματα είναι λιγοστά και αναζητάμε όλο και περισσότερα για προβολή, είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι  συστηματικά να υποβαθμίζουν τον τόπο με συμπεριφορές αντιεπαγγελματικές σχεδόν εχθρικές, προς τον επισκέπτη» τόνισε ο κ. Κουνάκης.
Σημειώνεται πως η Επιτροπή Ενοικίων δεν έχει συνεδριάσει ακόμη και ως επικεφαλής ορίσθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου