Χρυσοφόρα» κλοπή σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Ποινή φυλάκισης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 23χρονο Πακιστανό, που...
συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ως ο δράστης της χρυσοφόρας κλοπής σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της πόλεως Ρόδου.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στην συγκατηγορούμενη του Σ. Ο. του Π. 38 ετών, που κρίθηκε ένοχη απλής κλοπής.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη μια 34χρονη, ένας 14χρονος, ένας 40χρονος, ένας άγνωστος αθίγγανος ηλικίας 40 ετών περίπου και η Μ. αγνώστων λοιπών στοιχείων, σύζυγος του πέμπτου κατηγορούμενου.
Την 30η Ιουλίου 2015 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον κ. Κ. Λουιζίδη, κλοπή σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας του, στη Νέα Αγορά, την 23η Ιουλίου 2015 και ώρα 13.30.
Όπως κατήγγειλε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος διαπίστωσε ότι τρείς άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία του, εισήλθαν εντός από την ανασφάλιστη κεντρική πόρτα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου, 29 χρυσά δαχτυλίδια 18 και 14 καρατίων, αξίας περίπου 10.000 ευρώ, περίπου 20 ρολόγια αξίας 3.000 ευρώ και διάφορα άλλα κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο βίντεο διαπιστώθηκε ότι δράστες ήταν οι 4 πρώτοι, που αναζητήθηκαν και προσήχθησαν από τους αστυνομικούς.
Η τέταρτη εξεταζόμενη ανέφερε ότι από το χρυσοχοείο αφαίρεσαν συνολικά 21 δαχτυλίδια και άγνωστο αριθμό ρολογιών, εκ των οποίων τα 11 δαχτυλίδια αφαίρεσε η ίδια, 3 δαχτυλίδια μαζί με τα ρολόγια αφαίρεσε ο Πακιστανός και 7 δαχτυλίδια ο 14χρονος. Ο Πακιστανός, φέρεται να της παρέδωσε τα δαχτυλίδια για να τα πουλήσει.
Το ίδιο απόγευμα η ίδια πούλησε τα κοσμήματα, σε έναν άγνωστο αθίγγανο, στον καταυλισμό του Κορακόνερου, έναντι 500 ευρώ.
Ο Πακιστανός ομολόγησε ότι αφαίρεσε από το χρυσοχοείο 3 δαχτυλίδια και 6 ρολόγια. Τα δαχτυλίδια, όπως είπε, πώλησε η τέταρτη και του έδωσε 20 ευρώ, ενώ ισχυρίστηκε ότι άγνωστο άτομο του έκλεψε τα ρολόγια που είχε κλέψει ο ίδιος!!
Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι οι ίδιοι κατηγορούμενοι την 31η Ιουλίου 2015 και από ώρα 09.00 έως 16.00 εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο κουζίνας στην οικία του κ. Αλή-Χαιδερ Εμίρογλου στην Ιαλυσό και  αφαίρεσαν κοσμήματα, παραβιάζοντας ξύλινη συρταριέρα.
Στην συνέχεια μαζί με την τρίτη κατηγορούμενη πώλησαν τα κοσμήματα στον πέμπτο έναντι 1.060 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο ανήλικος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές σε υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ασημένη Βεργή και Βασίλης Καταβενάκης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου