Απολογείται 67χρονος συνταξιούχος εφοριακός κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κλήθηκε σε απολογία ένας 67χρονος συνταξιούχος εφοριακός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη και για απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος...
Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε προ 4ετίας μετά από καταγγελία μηχανικού της Ρόδου για υπεξαίρεση.
Στην οικία του συνταξιούχου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μετά από έρευνα επιταγές, πλήθος αποδείξεων και τιµολογίων που σχετίζονται µε συγκεκριµένα ονόµατα πολιτών, βιβλία εσόδων-εξόδων και µπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κενές άδειες κυκλοφορίας οχήµατος και 49 σφραγίδες εκ των οποίων οι 11 είναι στρογγυλές κρατικές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών του Δηµοσίου και µια «µήτρα» τριών σφραγίδων.
Πρόκειται µεταξύ άλλων για σφραγίδες της ΔΟΥ Ρόδου και υπαλλήλων της, σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών, του Εφετείου Αθηνών, του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, της Επιθεώρησης Εργασίας και του πρώην Δήµου Αφάντου.
Είχε κατασχεθεί εξάλλου το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ.
Ο μηνυτής, πολιτικός μηχανικός, υποστήριξε ότι ο εφοριακός του υπεξαίρεσε χρήματα που του έδινε για την εξόφληση υποχρεώσεών του στη ΔΟΥ και προκειμένου να καλύψει την υπεξαίρεση στις δηλώσεις του συμπεριελάμβανε τιμολόγια για ανύπαρκτες αγορές για να αυξήσει τις καταβολές σε ΦΠΑ.
Υποστήριξε ακόμη ότι διαπίστωσε την απάτη σε βάρος του μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ που του επέβαλε πρόστιμο ύψους 104.484,88 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος που εργαζόταν στη ΔΟΥ Ρόδου έως το τέλος του έτους 2009 υποστήριξε ότι ο μηνυτής είναι οικογενειακός του φίλος και συνεργάζονται αρκετά χρόνια προκειμένου να τον βοηθά με τα φορολογικά του βιβλία και εκείνος με την οικοδομή του.
Ισχυρίστηκε ότι κρατούσε ο ίδιος όλα τα φορολογικά του βιβλία και ότι κάποιες φορές του τα έπαιρνε για να τα ελέγξει και να του υπολογίσει τον ΦΠΑ. Υποστήριξε ότι τον ενημέρωσε ότι έλειπαν κάποια τιμολόγια και ότι του είπε ότι είχαν χαθεί σε μια μετακόμιση που έκανε.
Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την καταχώρηση εικονικών τιμολογίων εσόδων εξόδων και ισχυρίστηκε ότι όταν ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ του είπε ότι επρόκειτο να επιρρίψει τις ευθύνες σε εκείνον!
Τόνισε επίσης ότι δεν φέρει καμία ευθύνη αν καταχωρήθηκαν εν αγνοία του και καλόπιστα ανύπαρκτες δαπάνες.
Σε ό,τι αφορά τις σφραγίδες υποστήριξε ότι οι στρογγυλές του Πρωτοδικείου Αθηνών και του Εφετείου Αθηνών ανήκαν σε εξαδέρφη του δικαστή. Η στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου Αφάντου, είπε ότι, βρέθηκε στο γραφείο του στην ΔΟΥ και ότι όταν συνταξιοδοτήθηκε πήρε τα πράγματα από το γραφείο του και τα πήγε στο σπίτι του.
Για τα βιβλία δύο επιχειρηματιών που βρέθηκαν στην οικία του δήλωσε ότι τα βιβλία είναι σε αδράνεια και διακοπή ενώ σε ό,τι αφορά αποδείξεις – τιμολόγια του μηνυτή δήλωσε ότι είχαν ξεχαστεί από τότε που του τα πήγαινε προκειμένου να συμπληρώσει τα φορολογικά του βιβλία.
Η υπόθεση στην πορεία οδηγείτο προς διευθέτηση όταν ο μηχανικός υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δήλωση με την οποία ουσιαστικά παραιτείται των καταγγελιών του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει πλήρως αποζημιωθεί για την ζημία που υπέστη από τον συνταξιούχο εφοριακό.
Σημειώνεται ότι στην πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη 9 σφραγίδες και στο νέο κατάλογο κατασχεθέντων περιλαμβάνονται συνολικά 50 εκ των οποίων οι 11 υπηρεσιακές – στρογγυλές δημόσιων υπηρεσιών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Κ. Σαρρής.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου