Εξωθούσαν στην επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενοι για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία από κοινού και για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου οι...
Ν. Β. του Κ. 54 ετών, Κ. Κ. του Σ. 35 ετών και Β. Β. του Ι. 30 ετών, που συνελήφθησαν την 20η Αυγούστου 2014 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι δεν θα πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος των δύο τελευταίων για την πράξη της εμπορίας ανθρώπων από κοινού, που στρέφεται κατά ανηλίκων, που φέρονται ότι τέλεσαν στη Ρόδο την 20η Αυγούστου 2014.
Οι ανωτέρω διέμεναν σε χώρο των παλαιών σφαγείων της «Ακαντιάς». Την 20η Αυγούστου 2014 και ώρα 11:45 συνελήφθη ο πρώτος τη στιγμή που είχε μεταβεί με ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός τρίτου, στα πρώην σφαγεία Ρόδου, όπου είχαν εγκατασταθεί παράνομα οι λοιποί και τα παιδιά τους, για να παραλάβει, με τη συναίνεση των δύο άλλων κατηγορούμενων, 3 εκ των πέντε ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας 3 έως 11 ετών.
Ο πρώτος επρόκειτο να μεταφέρει και να προωθήσει τα παιδιά σε επαιτεία, σε πολυσύχναστα μέρη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, εφοδίαζε τα παιδιά με πλακάτ-επιγραφές που διέγειραν το κοινό αίσθημα των πολιτών και των επισκεπτών τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ο ίδιος συνέλεγε, εισπράττοντας και τα χρήματα που συγκέντρωναν.
Τους προσέφερε ως αντάλλαγμα την απαιτούμενη ποσότητα τροφής για την επιβίωσή τους.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και τέταρτος δράστης, ο Β. Γ. του Ι. 41 ετών, πατέρας των τεσσάρων εκ των πέντε ανηλίκων. Μητέρα τους είναι η δεύτερη κατηγορούμενη.
Η υπόθεση εξιχνίαστηκε με ενέργειες δημοτικών αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί στο Α.Τ. Ρόδου.
Δημοτικός αστυνομικός σε διατεταγμένη υπηρεσία πεζής περιπολίας με συνάδελφό του, κατά τη διέλευσή τους από το λιμάνι της «Ακαντιάς» διαπίστωσαν εξωτερικά των παλαιών σφαγείων, την παρουσία πέντε ανηλίκων παιδιών τα οποία επαιτούσαν.
Σε παράπλευρο χώρο είδαν την 35χρονη, μητέρα των πέντε παιδιών και τον 30χρονο, πατέρα ενός εξ’ αυτών.
Την ώρα εκείνη ήρθε ο πρώτος με το αυτοκίνητο και τον πλησίασε ένα 11χρονο κορίτσι, που του παρέδωσε τρία ξύλινα πλακάτ-επιγραφές τα οποία αναγράφουν τα εξής:
-«Δεν θέλουμε χρήματα μόνο τρόφιμα (γάλα, λάδι, κρεατάκι, αυγά, αλεύρι, σαπουνάκι) SOS να είστε όλοι καλά»,
-«Όχι για εμένα για τα παιδάκια μου, βάλτε ό,τι μπορείτε, κάντε κάτι, να είστε καλά και ο θεός μαζί μας»
-«ΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΔΟYΛΙΑ ΟΠΙΑΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΝΤΙΡΙΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΟY. ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΗΠΟΥΣ».
Της παρέδωσε ακόμη ένα ξύλινο κεσεδάκι για ρίψη χρημάτων.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί επενέβησαν και του ζήτησαν εξηγήσεις. Ο πρώτος κατηγορούμενος τους είπε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει τα ανωτέρω πλακάτ.
Ομολόγησε ότι τα δίνει στα ανήλικα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για επαιτεία στην παλαιά πόλη σε σημεία που καθορίζει ο ίδιος και κρατάει τα χρήματα που κερδίζουν με αντάλλαγμα τρόφιμα, που δίνει στους γονείς τους.
Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του Α.Τ. Ρόδου, ο οποίος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.
Από την ίδια έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι ο πρώτος ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται τα ανήλικα παιδιά πριν από 15 ημέρες.
Προέκυψε επίσης ότι τοποθετούσε τα παιδιά για πολλές ώρες σε σημεία που ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο, ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς καμία μέριμνα, εκθέτοντάς τα και καθιστώντας τα αβοήθητα αφού επαιτούσαν ακόμη και ανάμεσα σε διερχόμενα οχήματα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου