Κραυγές απόγνωσης από την Συνοικία των Αγίων Αποστόλων – Συγκεντρώθηκαν 500 υπογραφές

Κραυγή αγωνίας από 500 και πλέον κατοίκους της Συνοικίας των Αγίων Αποστόλων με μπροστάρη τον αρχιμανδρίτη κ. Παΐσιο Φαρμακίδη...
Με πρωτοβουλία του εφημέριου των Αγίων Αποστόλων, εστάλη επιστολή την οποίαν υπογράφουν, εκτός από τον ίδιο, 500 κάτοικοι, προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, μέσω της οποίας ζητείται η παρέμβασή τους για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πολύπαθη περιοχή.
Με παράπονο αλλά και αγανάκτηση ο εφημέριος, μιλώντας στην «δ» ξεκαθάρισε ότι μπορεί ο δήμαρχος να έχει γυρίσει την πλάτη στους Αγίους Αποστόλους και να έχει στοχοποιήσει τον ίδιο, όμως δεν θα πάψει να αγωνίζεται για τις ανάγκες των Αγίων Αποστόλων, το σπίτι του όπως λέει, και τις ανάγκες των ενοριτών του.
«Προεκλογικά οι Αγιοι Απόστολοι είναι σημείο αναφοράς για όλους τους υποψήφιους δημάρχους, μετεκλογικά κανένας δεν βρίσκει τον δρόμο να περάσει από ΄δω. Ο μόνος δήμαρχος που ενδιαφέρθηκε για εμάς ήταν ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου. Οποιες παρεμβάσεις έγιναν επί θητείας του κ. Κουσουρνά και του κ. Χατζηδιάκου έγιναν από εθελοντές, με πρωτοβουλία της εκκλησίας και των κατοίκων. Για τον κ. Χατζηδιάκο δεν υπάρχουμε», δήλωσε στην «δ» ο εφημέριος, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δεχθεί να τον συναντήσει ούτε ο περιφερειάρχης.
«Γίνεται δουλειά στους Αγίους Αποστόλους, εθελοντικά, που δεν φαίνεται. Εξι χρόνια τώρα προσφέρουμε ενισχυτική διδασκαλία για άπορα παιδιά από όλη την πόλη της Ρόδου. Στο διάστημα αυτό εργάστηκαν περίπου 30 άτομα, εκτός των φροντιστηρίων που μας βοηθούν για τα παιδιά της τρίτης λυκείου. Αυτά τα έξι χρόνια, έχουν περάσει ένα παιδί στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ένα στην Ανωτάτη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και φέτος ακόμα ένα επίσης στην Ανωτάτη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, μόνο με την ενισχυτική διδασκαλία. Ένα ακόμα παιδί πήρε το lower παρακολουθώντας μόνο τα αγγλικά που διδάσκονται στο Πνευματικό μας Κέντρο. Διδάσκουμε αγιογραφία, ψηφιδωτό. Μόνοι μας. Ο Δήμος Ρόδου, όχι μόνο δεν μας προσφέρει τίποτα και δεν συνδράμει σε τίποτα, αλλά μας έκοψε το συσσίτιο από το οποίο σιτίζαμε και τους ηλικιωμένους των ΚΗΦΗ! Μας έκοψαν τους οδηγούς που έφερναν το φαγητό με ευθύνη της κ. Ζωάννου.  Μέσα στο καλοκαίρι, οι οδηγοί μάς έφερναν το φαγητό μέσα σε κουβάδες! Ούτε στα ζώα δεν προσφέρεται έτσι το φαγητό. Οι οδηγοί, έχασαν τα ταψιά, τα οποία παρατούσαν στα ξενοδοχεία απ΄όπου έπαιρναν το φαγητό, κι αφού δεν είχαν δοχεία να τοποθετούν το συσσίτιο περιποιημένο, πετούσαν το φαγητό σε κουβάδες, μέσα στο καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες. Ηταν επόμενο το φαγητό μέχρι να έρθει στους Αγίους Αποστόλους να έχει “μυρίσει” και να ξινίζει. Εδειξα τους κουβάδες στον δήμαρχο και την κ. Ζωάννου και τους ρώτησα αν θα έτρωγαν φαγητό από εκεί μέσα. Η απάντηση ήταν αρνητική. Πώς λοιπόν εγώ να δώσω αυτό το φαγητό στους ενορίτες μου; Τους έκανα παρατήρηση και έκτοτε έγινα ο κακός της ιστορίας. Η κ. Ζωάννου, την ημέρα που έκανα πασχαλινό τραπέζι αγάπης στους ηλικιωμένους των ΚΗΦΗ, που είναι δική της αρμοδιότητα, ήρθε και μου πέταξε τα ταψιά έξω από την εκκλησία, δεν ήρθε ούτε καν μέσα. Από τότε, κόπηκε το συσσίτιο με εντολή της κ. Ζωάννου. Από το συσσίτιο έτρωγαν 48 οικογένειες και τα ΚΗΦΗ. Τι άλλο θέλουν να τους κάνει ένας παππάς;».
Σύμφωνα με τον εφημέριο, οι 48 οικογένειες που σιτίζονταν αποκλειστικά από το συσσίτιο που διεκόπη, πηγαίνουν καθημερινά στην εκκλησία και ζητούν φαγητό, το οποίο στερούνται. «Αν αποφασίσουν να στείλουν ξανά συσσίτιο εδώ, θα έρθει με τους δικούς μας όρους. Από αυτούς τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής, φοβάμαι τα πάντα».
Οι Αγιοι Απόστολοι, είναι μια στιγματισμένη περιοχή, γιατί, όπως λέει ο εφημέριος, έτσι βολεύει κάποιους. Με συντονισμένες πρωτοβουλίες και περιορισμένου κόστους παρεμβάσεις, η εικόνα της περιοχής θα μπορούσε να είχε αλλάξει, αλλά δεν ασχολείται κανείς από την δημοτική αρχή, που έχει βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο και την ενορία του, για ανεξήγητους λόγους, όπως δηλώνει στην «δ» και τόνισε ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα του για την ανάπτυξη και βελτίωση της καθημερινότητας της περιοχής.
Η επιστολή
Με πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων μας ως ιερέας, ως εκκλησιαστική επιτροπή και ενορία των Αγ. Αποστόλων Ρόδου, που προσπαθούμε για το καλό, την ανάπτυξη και πρόοδο αυτής της ταλαιπωρημένης και εγκαταλελειμμένης συνοικίας των Αγ. Αποστόλων Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου, καθώς και την Περιφέρεια και γενικά από το ανάλγητο και καρεκλοκένταυρο ελληνικό κράτος, σας παραθέτουμε τις υπογραφές ενοριτών μας και κατοίκων των Αγ. Αποστόλων, ως απόδειξη της μεγάλης κινητοποίησης αυτής της ενορίας-συνοικίας για την ενεργοποίηση όλων των τοπικών μηχανισμών και υπηρεσιών της άρχουσας τοπικής μας κοινωνίας, ώστε να μπορέσετε να μας προσέξετε!!! Δεν παρακαλούμε πλέον αλλά απαιτούμε!
Με την παρούσα επιστολή η ενορία των Αγίων Αποστόλων πόλεως Ρόδου, δια μέσου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της θα θέλαμε να σας ευαισθητοποιήσουμε-ενημερώσουμε για ένα ήδη γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει καθημερινά η συνοικία των Αγίων Αποστόλων.
Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο νησί μας και ειδικότερα στη συνοικία μας, έχει λάβει σχεδόν ανεξέλεγκτη μορφή. Οι λόγοι για τους οποίους επικεντρώνεται το πρόβλημα σε αυτήν την περιοχή της πόλης είναι πολλοί και δεν κρίνεται σκόπιμο να αναλυθούν καθώς ήδη είναι γνωστοί (συνωστισμός, οικογ. προβλήματα, φτώχια, ανεργία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος κ.λ.π.). Απώτερος σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να εισηγηθούμε και να προτείνουμε κάποια απαραίτητα μέτρα, που κατά την άποψή μας, θα εξομάλυναν τουλάχιστον την κατάσταση, καθώς στην πραγματικότητα τα ναρκωτικά είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα για την οριστική λύση του οποίου χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των συστατικών στοιχείων που συνθέτουν την ίδια την κοινωνία μας, γεγονός που μας παραπέμπει σχεδόν σε ουτοπικές καταστάσεις. Στην καθημερινή πραγματικότητα όμως οι αρμόδιες αρχές μπορούν να λάβουν κάποια μέτρα, τα οποία όπως είπαμε θα δημιουργούσαν τουλάχιστον την αφετηρία για τη λύση του προβλήματος των ναρκωτικών και θα έκαναν τις συνθήκες διαβίωσής μας, περισσότερο ανθρώπινες.
1. Εντατικοποίηση των ελέγχων και της παρουσίας αστυνομικών στην συνοικία θα είχε σίγουρα αποτελέσματα, όσον αφορά στην καταστολή της διακίνησης των ναρκωτικών μέσα στους δρόμους και τα πάρκα. Ο υπαίθριος χώρος μπροστά από την εκκλησία, το παρακείμενο γήπεδο μπάσκετ, καθώς και ο χώρος μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ, κάτω Ηλιούπολη, τείνουν να γίνουν παραδοσιακοί χώροι διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
2. Με την απομάκρυνση των οικογενειών των αθίγγανων (ΡΟΜ) και την απελευθέρωση του χώρου κάτω από το λύκειο, με αποτελεσματικές ενέργειες των κατοίκων, παρακαλούμε για τη φύλαξη του χώρου και τη γρήγορη αξιοποίησή του, ώστε οι ενέργειες των κατοίκων να πιάσουν τόπο και να μην ξαναγυρίσουν οι αθίγγανοι με τα παραπήγματά τους.
3. Επίσης, προτείνεται η χορήγηση σχετικής άδειας από το Δήμο Ρόδου για τη δημιουργία πάρκου στη συγκεκριμένη εκκενωθείσα περιοχή και με δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη εθελοντές που έχουν εκφράσει την επιθυμία να προσφέρουν υλικά (γαρμπίλι, τσιμέντο, ξύλινη περίφραξη κλπ) θα ήταν άμεσα εφικτό να γίνει ο παραπάνω χώρος τόπος αναψυχής και συγκέντρωσης όλων των κατοίκων της ενορίας των Αγ. Αποστόλων.
4. Περιποίηση, συντήρηση και καθαρισμός των κήπων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της συνοικίας, καθώς και των ενδιάμεσων χώρων μεταξύ των πολυκατοικιών που παραμένουν αφύτευτα επί χρόνια.
5. Παραχώρηση των τίτλων ιδιοκτησίας στους καταληψίες της συνοικίας που έχουν ανάγκη τα σπίτια και τη δημιουργία επιτροπής, ώστε να εξετάσει περιπτώσεις κλειστών σπιτιών ή σπιτιών που είναι ενοικιασμένα από καταληψίες, που δεν τα έχουν ανάγκη, ώστε να δοθούν σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Ετσι μόνο θα μπορέσει ο δικαιούχος να συντηρήσει το σπίτι του και να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.
6. Εξωτερικός καλλωπισμός των πολυκατοικιών και ομοιόμορφος χρωματισμός τους, θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής της συνοικίας.
7. Δημιουργία εγκαταστάσεων προς στέγαση δημόσιων υπηρεσιών (πυροσβεστικής, αστυνομίας, ΙΚΑ) που θα βοηθούσε στην αναβάθμιση της περιοχής και της αποκέντρωσης του συγκοινωνιακού φόρτου.
8. Τέλος, δημιουργία ενός συνοικιακού συμβουλίου, για την ανάδειξη των προς επίλυση προβλημάτων της περιοχής, σε συνεργασία με την εκκλησία.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την επίδειξη της προσοχής στα παραπάνω αιτήματά μας.
Με βαθιά εκτίμηση
Οι κάτοικοι των
Αγ. Αποστόλων Ρόδου
(ακολουθούν
500 υπογραφές)


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: