«Αναρχία» επικρατεί στη Μεσαιωνική Πόλη!

Δεν λέει να μπει τάξη στην ‘αναρχία’ που επικρατεί στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Παρά τους συνεχείς ελέγχους από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών, οι παραβάσεις παντός είδους συνεχίζονται....
  Χτες από το πρωί πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν εισέρχονται  παρανόμως, οδηγοί δικύκλων, οι οποίοι μπαινο-βγαίνουν…. ανενόχλητοι από τις πύλες του μνημείου, στις οποίες όπως είναι γνωστό, υπάρχουν φύλακες ιδιωτικής εταιρείας (σεκιούριτι)!
Συμμετείχε και χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, ο οποίος διενεργεί συστηματικά ελέγχους με υπηρεσιακούς παράγοντες και άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, τόσο για τους κοινόχρηστους χώρους, όσο και για άλλες παραβάσεις:
«Βγήκαμε με έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, για να ελέγξουμε εάν η ιδιωτική εταιρεία (σεκιούριτι) που έχει αναλάβει την φύλαξη στις πύλες του μνημείου, κάνει σωστά την δουλειά της. Αυτό έγινε ύστερα από πολλά παράπονα που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή και ειδικά ξενοδόχους, που διαμαρτυρήθηκαν ότι εισέρχονται συνεχώς πολλά δίκυκλα από όλες τις πύλες, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στην Μεσαιωνική Πόλη, οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας αφήνουν πολλούς δικυκλιστές να εισέρχονται ελεύθερα, χωρίς κανέναν έλεγχο. Αυτό σκοπεύω να το αναφέρω και στον δήμαρχο. Μάλιστα, θα προτείνω να κοπούν 500 ώρες από την σύμβαση που έχει κάνει ο Δήμος Ρόδου με την εν λόγω εταιρεία. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα ζητήσω να απομακρυνθούν όλοι και θα αφήσω τις πύλες ελεύθερες για είσοδο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.
Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των επαγγελματιών στην Μεσαιωνική Πόλη, καθώς κατά την διενέργεια ελέγχων για διάφορες παραβάσεις –όπως οφείλουν να κάνουν οι υπηρεσίες- σημειώνονται συνεχώς αντιδράσεις, φραστικές επιθέσεις, προπηλακισμοί και έντονες διενέξεις.
«Δεν λένε να συμμορφωθούν με τις επιταγές του νόμου. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι κάτοικοι, που διαμένουν μέσα στο μνημείο. Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν συμμορφωθεί –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Είναι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί μέσα και οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτές. Τις περισσότερες φορές είναι θρασείς, μου επιτίθενται φραστικά και με απειλούν ευθέως. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ζητήσουμε την αρωγή της Τροχαίας, να αναλάβει δράση μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη», είπε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Κακούλης, απηύθυνε έκκληση προς όλους, όσους εισέρχονται στο μνημείο καθημερινά, να σταματήσουν αυτή την κατάσταση που δημιουργεί ‘χάος’ λέγοντας πως «η δημοτική αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει την δουλειά της. Όσο κι αν προσπαθούμε, δεν ανταποκρίνονται. Πιστεύω κάποια στιγμή και οι ίδιοι οι πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να σέβονται το μνημείο. Από την μία φωνάζουν ότι δεν κάνουμε ελέγχους, και από την άλλη δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. Και φυσικά, αυτό δεν αφορά μόνο την είσοδο των δικύκλων. Αφορά την καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, τα σκουπίδια και άλλες δραστηριότητες, που μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει σεβασμός και προστασία του μνημείου. Βέβαια, δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και επαγγελματίες που σέβονται τον χώρο και τηρούν τον κανονισμό».
Ο κ. Κακούλης είπε ακόμη ότι μέχρι σήμερα η υπηρεσία του έχει επιβάλει πρόστιμα –μόνον για τους κοινόχρηστους χώρους- που ανέρχονται σε…. 1εκ. ευρώ (!) : «Για μένα αυτό είναι κατάντια. Δεν χαίρεται κανένας γι αυτό. Είναι ένδειξη αδιαφορίας και ασυδοσίας και κάποτε πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου