Αιρετός κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα εξεταστεί, μετά από αναβολή, η υπόθεση με κατηγορούμενο για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση αιρετό, σε θέση ευθύνης στον Δήμο Ρόδου...
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε για το ό,τι στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2005 έως 2008 με την ιδιότητά του ως εντολοδόχου και διαχειριστή της περιουσίας ομόρρυθμης εταιρείας, ενώ εισέπραξε συνολικά το ποσό των 137.327,38 ευρώ, προκειμένου να προβεί σε κάθε είδους πληρωμές για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της εταιρείας, το ιδιοποιήθηκε παράνομα ενσωματώνοντας το στην περιουσία του.
Πιο συγκεκριμένα από το έτος 1999 ο πρώτος μηνυτής δραστηριοποιείτο στον χώρο της θαλάσσιας αναψυχής τόσο ατομικά όσο και δια της εταιρείας, ενώ το έτος 2005 μαζί με τον δεύτερο μηνυτή συνέστησαν ομόρρυθμο εταιρεία με έδρα τη Ρόδο και αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση θαλασσίων παιχνιδιών (θαλάσσια ποδήλατα, κανό και παρομοίων ειδών αναψυχής), την παροχή υπηρεσιών εκμάθησης θαλασσίων σπορ και το χονδρικό εμπόριο ειδών συναφών με τα θαλάσσια σπορ.
Ο πρώτος μηνυτής, καθόσον απουσίαζε κατά τους χειμερινούς μήνες από τη Ρόδο, είχε συμφωνήσει προφορικά με τον κατηγορούμενο να αναλάβει ο τελευταίος όλες τις εργασίες που αφορούσαν στην διεκπεραίωση και πληρωμή των πάσης φύσεως λογιστικών θεμάτων, θεμάτων κοινωνικής, ασφάλισης, την τήρηση των φορολογικών βιβλίων, την διενέργεια όλων των πληρωμών προς την Δ.Ο.Τ., τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τους Δήμους και το Λιμεναρχείο.
Την εντολή αυτή ο κατηγορούμενος αρχικά την είχε λάβει προκειμένου να διεκπεραιώνει τις ως άνω υποθέσεις για λογαριασμό του πρώτου μηνυτή και της εταιρείας του, ενώ μετά το έτος 2005 ανέλαβε την ως άνω εντολή και για λογαριασμό της ομόρρυθμης εταιρείας με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης της προαναφερθείσας εντολής, ο κατηγορούμενος έλαβε το ως άνω ποσό και δεν φέρεται να το κατέβαλε στις υπηρεσίες που όφειλε.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται, ισχυρίζεται δε ότι αφενός μεν προέβη σε καταβολές τόσο προς τους κατά περίπτωση δανειστές των μηνυτών, αφετέρου δε δεν είχε την ιδιότητα του λογιστή, αλλά ανέλαβε να εξυπηρετήσει τον πρώτο εγκαλούντα λόγω της πολυετούς φιλίας τους.
Σχετικά με τις καταβολές που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ότι προέβη, έγινε δεκτό ότι κατηγορούμενος κατέβαλε προς την Δ.Ο.Υ. Ρόδου την 18.05.2006 και την 15.06.2006 ποσά 7.958,1 και 7.856  ευρώ αντιστοίχως,  όπως επίσης κατέβαλε το ποσό των 2.939,92 ευρώ για τέλη παρεπιδημούντων.
Αντίθετα για τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι προέβη σε πληρωμές τόσο στον Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και προς τους Δήμους Ιαλυσού και Ρόδου δεν φέρεται να δόθηκαν αρμοδίως αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής.
Την υπόθεση χειρίζεται για την μηνύτρια εταιρεία ο δικηγόρος κ. Σάββας Παπαγεωργίου, ενώ ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου