Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού και αποπλάνησης ανήλικης κοπέλας από τον παππού, τη μητέρα και τη θεία της η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου..

Η υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και οι τρεις καταδικασθέντες θα επιχειρήσουν με διαδικασίες οι οποίες ευελπιστούν να φέρουν στο «φως» και νέα στοιχεία, να αποδείξουν την αθωότητά τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Χαράλαμπος Σύψας θα θέσει υπόψη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ιατροδικαστικές εξετάσεις που δεν είχαν εξεταστεί προηγούμενα, ενώ θα ζητήσει και τη διενέργεια τεστ αληθείας!

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπάρξουν νέα στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στη διερεύνηση της αλήθειας. Τώρα αν η αλήθεια βολεύει τη μία ή την άλλη πλευρά αυτό είναι υποκειμενικό. Εμάς μας ενδιαφέρει να δούμε αν πράγματι το παιδί ετρώθη σωματικώς και ψυχολογικώς και αν ετρώθη από τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Σύψας.
Βαριές ποινές              
Η υπόθεση αφορά τρεις δικογραφίες οι οποίες συνεκδικάστηκαν και ξεκίνησαν να εξετάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 4 Μαΐου 2015 χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε και η δίκη διεκόπη για τις 18 του ίδιου μήνα. Μετά και τις αγορεύσεις εισαγγελέως και δικηγόρων το δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου διακοπή της δίκης για τις 25 Μαΐου 2015 οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση.
Σύμφωνα με τους δικαστές και τους ενόρκους, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κρίθηκε ένοχη για τον βιασμό , την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση, ο παππούς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχο σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

 Οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.
Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του απάλλαξε από κάθε κατηγορία την γιαγιά η οποία είχε κριθεί αθώα.
Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου οι τρεις καταδικασθέντες κατέθεσαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της η οποία και εξετάστηκε τον Οκτώβριο του 2015 από το δευτεροβάθμιο πλέον δικαστήριο, το οποίο και την απέρριψε.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου η καταδικασθείσα μητέρα αντέδρασε με βίαιο τρόπο και αιφνιδιαστικά γύρισε να κινηθεί προς το μέρος της κόρης της, η οποία πλέον σήμερα είναι ενήλικη κοπέλα, και την έβρισε με χείριστους χαρακτηρισμούς, ενώ παράλληλα την έφτυσε!

Ευτυχώς στο χώρο του δικαστηρίου στην Κω βρίσκονταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και συγκράτησε την μητέρα από το να πλησιάσει την νεαρή κοπέλα.
Σύμφωνα με τις δικογραφίες ο παππούς του ανήλικου κοριτσιού που δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη, κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση, και η γιαγιά και σύζυγος του, η κόρη του και μητέρα της ανήλικης καθώς και η θεία της για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, οι οποίες φέρονται να τελέστηκαν από το 2001- 2003 (το παιδί ήταν από 5- 7 ετών τότε). Όντως οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και κάνουν λόγο για λόγους εκδίκησης που οδήγησαν τον πατέρα της ανήλικης κοπέλας να προβεί στην καταγγελία σε βάρος τους.