Χ. Κόκκινος: Οι μαθητές της Δωδεκανήσου δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού...Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

«Τα παιδιά της περιοχής μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού» δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα σχολεία των νησιών μας...
Ειδικότερα ο κ. Κόκκινος μιλώντας για τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία παρά το ότι μπήκαμε στον Οκτώβριο, ανέφερε ότι αυτά ανέρχονται σε περίπου 300 για όλη την περιφέρεια και αφορούν κυρίως ειδικά μαθήματα, ενώ εξέφρασε την αγανάκτησή του και για την υπολειτουργία των ολοήμερων σχολείων, τα οποία έχουν όπως είπε μετατραπεί σε… παιδοφυλαχτήρια! 
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας (δηλαδή μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη) υπήρχαν στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου 300 κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Κυρίως έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις ειδικότητες, φυσική αγωγή, ξένες γλώσσες, κλπ ενώ δεν έχουν στελεχωθεί μέχρι σήμερα τα σχολεία ειδικής αγωγής.
Για αυτά η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει το συντομότερο δυνατό και να στείλει εκπαιδευτικούς γιατί τα παιδιά της περιοχής μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αλλά δικαιούνται όπως τα παιδιά του λεκανοπεδίου και όλης της χώρας να έχουν τους εκπαιδευτικούς στην τάξη τους και να τους προσφέρεται το αγαθό που λέγεται δημόσια δωρεάν εκπαίδευση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος ενώ για τα ολοήμερα πρόσθεσε «Στα ολοήμερα σχολεία έχουμε υπολειτουργία σε όλα τα επίπεδα, έχουν χάσει την επιστημονικό τους χαρακτήρα, και λειτουργούν πλέον ως… παιδοφυλαχτήρια καθώς έχουν συρρικνωθεί σε μεγάλο αριθμό λόγω των περικοπών που έχουν γίνει και των συμπτύξεων που έχουν εμφανιστεί σε όλη τη χώρα.
Δυστυχώς δε λειτουργούν στον αριθμό που θα θέλαμε και αυτός ήταν ο λόγος που είχαν προκηρυχτεί κινητοποιήσεις από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία».
Σύμφωνα με τον ίδιο παρατηρούνται προβλήματα σε ότι αφορά και την υλικοτεχνική υποδομή αρκετών σχολικών μονάδων με τον κ. Κόκκινο να δηλώνει: «Όλοι περιμένουν μέσα από τα επιχειρησιακά προγράμματα να γίνουν έργα, γιατί μέσα στο πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας δεν έχουν συμπεριληφθεί να γίνουν καινούρια διδακτήρια. Απουσιάζει δηλαδή ο προγραμματισμός ή και η υλοποίηση για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων».
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με το ΚΕΔΥ Καλύμνου καθώς δεν υπάρχει στελεχιακό δυναμικό και «ηρωικά κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν… Θερμοπύλες σε ότι αφορά την ειδική αγωγή» όπως τόνισε.

Για την αντιπλημμυρική περίοδο
Σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική περίοδο ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει εντός των ημερών ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας με θέμα την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου και την αντιπλημμυρική περίοδο.
Παράλληλα ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες και τις αρχές καθώς και τους εθελοντές για τη συμβολή τους στο έργο της πολιτικής προστασίας, ενώ μιλώντας για τον καθαρισμό των ρεμάτων επεσήμανε, ότι ο Δήμος Ρόδου διέθεσε 100.000 ευρώ για να καθαρίσει ρέματα αλλά δεν επαρκούν με αποτέλεσμα η περιφέρεια να κάνει παρέμβαση στην Απολακκιά και στην Κρεμαστή. Μάλιστα στην Κρεμαστή ειδικά θα πρέπει να γίνει μία καινούρια γέφυρα, όπως είπε, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνουν και περισσότερα έργα γιατί όπως εκτιμά έχει ανάγκη ο τόπος από οχύρωση καθώς εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα με συχνότητα και είναι καταστροφικά.

Ανακοίνωση
Εξάλλου σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κόκκινου αναφέρονται τα εξής: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος την Κυριακή 2.10.2016 το απόγευμα παρέστη στη 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, με τίτλο «Φλόγα της Αγάπης», εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου της Ρόδου. Η λαμπαδηδρομία που είχε ως αφετηρία την Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, είχε τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου.
Η έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε με τη αφή της φλόγας από το συμπατριώτη μας παραολυμπιονίκη Θανάση Μπαράκα.
Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τη συνεχή και ανιδιοτελή τους προσφορά που δίνουν αγάπη και ζωή στους έχοντες ανάγκη από αίμα. Τόνισε ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ιδιαίτερα στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας.
Λίγο αργότερα ο κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» και ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» στο κατάμεστο Θερινό Θέατρο Ρόδου, όπου παρουσιάστηκαν κρητικοί και ποντιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες των δύο συλλόγων.
Χτες ο κ. Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Ρόδου, όπου πραγματοποιήθηκαν αθλητικοί αγώνες για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από το σχολικό αθλητισμό.
Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μεταβαίνει στην Κάρπαθο για διήμερη περιοδεία και για τον εορτασμό της 72ης Επετείου του Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου που θα πραγματοποιηθεί στις 5.10.2016 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου