Ρόδος: Συνελήφθησαν τρία άτομα για τις κυνομαχίες... Αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια

Στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο Πακιστανών και ενός Ρομά, που μετείχαν σε άγριες κυνομαχίες στη Ρόδο, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι στα χέρια της Εισαγγελέως Ρόδου βρίσκεται ανατριχιαστικό βίντεο, στο οποίο δύο σκυλιά δίνουν άγρια μάχη ενώπιον αρκετού κόσμου, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί το οποίο ακούγεται να παροτρύνει τον ένα σκύλο να αποτελειώσει τον άλλο.
Η δικηγόρος και αντιπρόεδρος της Φιλοζωϊκής Εταιρίας, Γεωργία Δημέλλη, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, κατήγγειλε ότι οι εθελοντές που αποκάλυψαν τους υπεύθυνους της κυνομαχίας δέχονται απειλές για τη ζωή τους από τον τσιγγάνο και επέρριψε ευθύνες, για τη μη τήρηση των νόμων που προστατεύουν τα κακοποιημένα ζώα, στην Αστυνομία.
«Τους έχω πάει τους νόμους, είπε, ωστόσο επιμένουν να τους αγνοούν».
Επισημαίνεται ότι οι δράστες της κυνομαχίας αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ένας εκ των δύο Πακιστανών αναμένεται ν’ απελαθεί.
Τι ανακοίνωσε το κυνοκομείο της Ρόδου
Βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα, το οποίο δείχνει δύο σκυλιά να δίνουν άγρια μάχη μπροστά στα μάτια πολλών παρευρισκόμενων, στο νησί της Ρόδου, κοινοποίησε χθες στην ηλεκτρονική του σελίδα το κυνοκομείο της Ρόδου, ζητώντας παράλληλα από τη δικαιοσύνη, να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι  υπαίτιοι που επέτρεψαν κάτι τέτοιο.
Το  βίντεο, το οποίο μάλιστα φαίνεται να παρακολουθεί και μικρό παιδί(!) είναι άγνωστο από ποιόν αποτυπώθηκε, δείχνει όμως ξεκάθαρα την κτηνωδία που εκτυλίσσεται επί 5 ολόκληρα λεπτά, όπου δύο σκυλιά κατασπαράζονται μπροστά στις επευφημίες των παρευρισκόμενων.
Το ένα από αυτά ήταν ράτσας πιτ μπουλ και είναι χαρακτηριστική η βιαιότητα με την οποία επιτίθεται.
Τα μέλη του συλλόγου με ανάρτησή τους επισήμαναν χθες ότι ζητούν τη βοήθεια του κόσμου για να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυτοί που το υποκίνησαν. Σημείωσαν μάλιστα ότι έχει ειδοποιηθεί ήδη ο Εισαγγελέας, η αστυνομία και το Λιμεναρχείο και ότι πρόκειται για περίπτωση κυνομαχιών στη Ρόδο, που σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγονται εδώ και καιρό.
Σε νέα ανάρτησή τους τα μέλη του κυνοκομείου σημειώνουν:
«Όσον αφορά το περιστατικό με την αποτρόπαια πράξη των κυνομαχιων στο λιμάνι θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής. Έχει ενημερωθεί ο διοικητής της αστυνομίας ο λιμενάρχης η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος η κτηνιατρική υπηρεσία ο πρόεδρος των κτηνιάτρων Ρόδου η ασφάλεια Ρόδου για έλεγχο αδειών παραμονής και φυσικά η εισαγγελία.
 Οι δράστες προσάγονται .Όσον αφορά τα ζώα εάν ο εισαγγελέας δεν ζητήσει αυτεπάγγελτα την οριστική αφαίρεσή τους θα αιτηθεί σχετικά ο σύλλογος φιλοζωικής Ρόδου.»
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου