«Εάν είναι να κάνουμε τις...γλάστρες να πάμε στα σπίτια μας!» Ξέσπασαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου

Το μήνυμα ότι από εδώ και πέρα δεν θα χαρίζονται σε κανέναν και θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα προς τους παραβαίνοντες τους κανονισμούς, έστειλε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) του Δήμου Ρόδου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, ενώ ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Γιώργος Κακούλης «ξέσπασε» λέγοντας χαρακτηριστικά
«αν είναι…να κάνουμε τις γλάστρες καλύτερα να πάμε σπίτια μας»!
Συγκεκριμένα, η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής είχε γύρω στα 35 θέματα που αφορούσαν στην ανάκληση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τελικά, ελήφθη η απόφαση να ανακληθούν οι άδειες σε τρία-τέσσερα καταστήματα και, πλην εκείνων που θεράπευσαν τις παραβάσεις, τα υπόλοιπα πήραν αναβολή.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των θεμάτων, όμως, υπήρξαν κάποιες διαφωνίες ανάμεσα στον Πρόεδρο και άλλα μέλη της Επιτροπής και τη νομική υπηρεσία.
Κάποια στιγμή, ο κ. Κακούλης, με αφορμή μία περίπτωση, «ξέσπασε» και είπε:
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παντού. Εάν εδώ είναι να κάνουμε…τις γλάστρες καλύτερα να πάμε στα σπίτια μας. Εάν περιμένουμε κάθε φορά να βγαίνει κάποια απόφαση Δικαστηρίου και να περνούν τα χρόνια, δεν θα τιμωρείται κανένας και μετά θα διαμαρτύρεστε για το τι συμβαίνει στην πόλη της Ρόδου»!
Οι νομικοί παρατήρησαν ότι υπάρχει δικαστική κρίση στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά μέλη της Επιτροπής είπαν ότι δεν είναι Δικαστήριο.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηιωάννου είπε, επίσης, σε τοποθέτησή του: «Εμείς εδώ είμαστε πολιτικό όργανο και διοικητικό εν μέρει, που οφείλουμε να ανταποκριθούμε και σε κάποιες αποφάσεις του δ.σ.
Εμένα με ενδιαφέρει αυτοί που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων να πληρώνουν κανονικά, προκειμένου να εξυπηρετείται και διοικητικά και οικονομικά, αν θέλετε και αισθητικά, η λειτουργία της πόλης».
Σημειώνεται ότι, κάποια στιγμή, το μέλος της Επιτροπής από τη μειοψηφία κ. Παναγιώτης Τοκούζης ανέβασε τους τόνους λέγοντας προς τους νομικούς ότι τα μέλη ψηφίζουν κατά συνείδηση και ότι δεν θα τους πουν τι θα ψηφίζουν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, προφανώς, να ενοχληθούν οι νομικοί σύμβουλοι  οι οποίοι, στη συνέχεια, παρέμειναν στη συνεδρίαση αλλά δήλωσαν ότι απέχουν από τη διαδικασία.
Πάντως, το μήνυμα που θέλησε να στείλει χθες ο Πρόεδρος και η Επιτροπή είναι ότι, από εδώ και πέρα, δεν θα χαρίζονται σε κανέναν και ότι η κατάληψη κοινοχρήστου χώρου θα τιμωρείται αφού αποτελεί τροποποίηση της άδειας λειτουργίας.
Σε άλλο σημείο ο κ. Κακούλης διαμαρτυρήθηκε ότι, με την κατάσταση αυτή, δέχονται τα πυρά οι ίδιοι και η Δημοτική Αρχή «που δεν κάνει τίποτα και κανένας δεν βγαίνει να στηρίξει».
Γενικά, χθες, η Επιτροπή έστειλε το μήνυμα ότι θα είναι πιο σκληροί από εδώ και πέρα αφού, όπως ειπώθηκε, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα ειδικά στην πόλη της Ρόδου, και να κατηγορείται η Δημοτική Αρχή γι’ αυτό.
Μάλιστα, διεμήνυσαν ότι τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται παρά το γεγονός ότι κατανοούν τις δυσκολίες της σημερινής κατάστασης, αφού αλλιώς δεν υπάρχει συμμόρφωση.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου