Αναζητείται πρόσφορη λύση για τον ξύλινο πεζόδρομο

Επιβεβαιώνεται δημοσίευμα της «δ»  σχετικά με την απένταξη του έργου της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου από τον τουριστικό λιμένα μέχρι τα παλιά σφαγεία.
Όπως γράψαμε χτες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, εξέφρασε με δηλώσεις του την έκπληξή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς πληροφορήθηκε ότι το έργο αυτό απεντάχθηκε από το μέτρο του ΕΣΠΑ –το οποίο ως γνωστό, διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν χτες ότι καταβάλλονται προσπάθειες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να βρεθεί είτε ένα άλλο πρόγραμμα είτε ένα άλλο μέτρο του ΕΣΠΑ ώστε να ενταχθεί και πάλι το έργο και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του. Ωστόσο, η εξέλιξη δεν θεωρείται αρνητική από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας όλα τα έργα του Δήμου Ρόδου και φυσικά, δεν έχει κανένα σκοπό να αποκλείσει ένα έργο τέτοιας σημασίας.
Η απένταξη του έργου της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου από τον τουριστικό λιμένα μέχρι τα παλιά σφαγεία θεωρείται μια ‘τυπική διαδικασία’ η οποία ίσως να είναι απαραίτητη για να εξευρεθούν πρόσθετοι πόροι για την χρηματοδότησή του καθώς ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ περίπου. Μάλιστα, ο κ. Χριστοδούλου, με δηλώσεις του στην «δ» διαβεβαίωσε πως έχει προηγηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος είναι ενήμερος αλλά φάνηκε ότι έχει όλες τις διαβεβαιώσεις πως το έργο θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το θέμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σχετικές διαβεβαιώσεις από από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που δεν επιθυμεί –φυσικά- να χαθεί το έργο.
Σημειώνεται ότι η μελέτη του έργου εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Το Εθνικό Θέατρο
Εντωμεταξύ, καθώς ακόμη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της, το Εθνικό Θέατρο που παραμένει ένα «φάντασμα» στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, δείχνει ότι ψάχνει ακόμη την…. σωτηρία του.
Οι δηλώσεις εκατέρωθεν (Δήμου και Περιφέρειας) γίνονται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και με το σταγονόμετρο, ενώ πριν λίγο καιρό, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος περιορίστηκε να αναφερθεί στην προγραμματική σύμβαση η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων (από την εποχή της θητείας του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στην Περιφέρεια).
Όπως ειπώθηκε, αυτή η εργολαβία ακυρώθηκε λόγω αστοχίας του εργολάβου και η επίβλεψη δεν ήταν αυτή που έπρεπε με αποτέλεσμα να παραμένει αυτή η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε πάντως μια προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο προκειμένου να εμπλακεί στην χρηματοδότηση και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑ επιχείρησαν πάντως να κατεβάσουν το κόστος δημοπράτησης των μελετών (εξωτερικών όψεων) στο 1εκ. ευρώ ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί ως προς τις μελέτες και μετά να γίνει η μελέτη εφαρμογής για να προχωρήσει και να αναζητηθεί η σχετική χρηματοδότηση.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου