Κατηγορούνται για απάτη και έκδοση ακάλυπτων επιταγών

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα καταθέσουν σήμερα οι μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση που κινήθηκε μετά από μήνυση σε βάρος δύο ατόμων, που λειτουργούσαν γνωστό...
κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου, για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, από το νόμιμο εκπρόσωπο ετερόρρυθμης εταιρείας με έδρα την Ιαλυσό.
Σύμφωνα με τη μήνυση η ετερόρρυθμη εταιρεία από το έτος 2006 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εκμετάλλευσης εστιατορίων, καφέ μπαρ, μπαρ και νυκτερινών κέντρων διασκέδασης.  Εκμεταλλευόταν, όπως αναφέρεται, καφετέρια – εστιατόριο, η οποία είχε εκμισθωθεί σ’ αυτήν από ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρεία.
Η επιχείρηση μεταβιβάστηκε τον Αύγουστο του 2010 στους μηνυόμενους και συγκεκριμένα η άδεια λειτουργίας της και συγκεκριμένα πάγια. Η μηνύτρια εταιρεία υποστηρίζει ότι ανέλαβε με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού την υποχρέωση να προβεί από κοινού με την εκμισθώτρια εταιρεία στην οριστική λύση της σύμβασης μίσθωσης.
Συνολικό τίμημα για την προαναφερθείσα μεταβίβαση συμφωνήθηκε, όπως ισχυρίζεται η μηνύτρια ΕΠΕ, το ποσό των 840.000 ευρώ.
Η μηνύτρια ΕΠΕ, αφού αναφέρεται στη μεταξύ τους συμφωνία για την καταβολή του ως άνω τιμήματος, διατείνεται ότι υπάρχει αδιαφορία εκ μέρους των μηνυομένων για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεών τους και ότι επιταγές που εξέδωσαν προς εξόφληση του χρέους, σφραγίστηκαν.
Αναφέρεται επίσης στην έκδοση διαταγών πληρωμής και διατείνεται ότι από κοινού ενεργούντες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος έβλαψαν την περιουσία της, πείθοντας τόσο το νόμιμο εκπρόσωπό της όσο και την εταίρο της στη μεταβίβαση της επιχείρησης με την εν γνώσει τους παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών.
Η μηνύτρια ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποί της πείσθηκαν συγκεκριμένα να συναινέσουν και να υπογράψουν τη σύμβαση μεταβίβασης της επιχείρησης λαμβάνοντας μεταχρονολογημένες επιταγές του δευτέρου των μηνυομένων οι οποίες όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν αντίκρυσμα.
Τον μηνυτή εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ Δ. Καραγιώργης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου