Αναγόρευση του Δημάρχου Ρόδου σε Ανώτερον Ταξιάρχην του Τάγματος των Ορθόδοξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλου του Γ΄ στην Ρόδο τον περασμένο Ιούλιο και στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης του έργου της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του...
Πανάγιου Τάφου στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα που διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου στις 6 Μαρτίου 2017, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος επισκέφθηκε τους Άγιους Τόπους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Δήμαρχος Ρόδου συζήτησε με την επικεφαλής του έργου αναστήλωσης την καθηγήτρια του ΕΜΠ και συμπατριώτισσα μας, κα. Τόνια Μοροπούλου για τις λεπτομέρειες της έκθεσης και συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πατριάρχη, ο κ. Χατζηδιάκος αγορεύτηκε σε Ανώτερον Ταξιάρχην του Τάγματος των Ορθόδοξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου, που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμαρχο και σημαντική διάκριση για τον Δήμο Ρόδου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρόδου, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Αρίσταρχο και τον Μητροπολίτη Ιορδανίας και Βηθλεέμ Θεοφύλακτο πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού και στο Ορθόδοξο μοναστήρι Κοιμήσεως του Αγίου Σάββα.
Στην επίσημη παρουσίαση του έργου αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του επετειακού εορτασμού των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την πολιτική ηγεσία και την Ιεραρχία.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου