«Κλείδωσε» το deal για το Capsis στη Ρόδο με Κώο επιχειρηματία..To τίμημα 30 εκατ. ευρώ..

Έκλεισε σύμφωνα με το ρεπορτάζ το deal για την πώληση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο. Η μονάδα, όπως λένε οι πληροφορίες, περνά στα χέρια του επιχειρηματία Νίκου Κούτρα, ο οποίος διαθέτει δύο ξενοδοχεία στην Κω, έναντι τιμήματος 30 εκατ. ευρώ.
Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το κλείσιμο του deal βρισκόταν πολύ κοντά, με τη Eurobank, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρισκόταν το Capsis, να έχει εντείνει τις επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μεταβίβαση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο. Το ξενοδοχείο χρήζει ριζικής ανακαίνισης (τα κεφάλαια που απαιτούνται μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 20 εκατ. ευρώ).
Στο διαγωνισμό της Eurobank είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 ενδιαφερόμενοι. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν επτά επενδυτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων ο όμιλος ΛΑΜΨΑ, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ο όμιλος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία Πήτερ Ηλιόπουλου ο οποίος έχει ξεκινήσει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Λακωνία, ο όμιλος Σταματιάδη από τη Ρόδο και ο Νίκος Κούτρας.
Το ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο, που διαχειριζόταν η Ντία Καψή (κόρη του Θάνου και Μαρίκας Καψή), που παρέμενε κλειστό τα τελευταία έξι χρόνια, χτίστηκε το 1970. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς και συνολικά αποτελείται από πέντε κτίρια. Ανακαινίστηκε το 1995, αποτελείται από εννέα ορόφους και διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια δυναμικότητας 1.820 κρεβατιών. Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, η Ντία Καψή πούλησε και επαναμίσθωσε (sale and leaseback) την μονάδα στην Eurobank προς 50 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, από το 2010, λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, η μονάδα βρέθηκε σε ασφυξία ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή -κατά τη διετία 2010-2011- η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στην Eurobank. Έτσι, η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της Ντίας Καψή και έκτοτε αναζητούσε αγοραστή.
capital.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου