Σεσημασμένος για κακή συμπεριφορά ταξιτζής στη Ρόδο

Ταξιτζής στη Ρόδο κάνει επιλεκτική πιάτσα σε είσοδο της Μεαιωνικής πόλης και όταν τον πλησιάζουν πελάτες από τη Ρόδο, αρνείται με έντονο και περίεργο τρόπο.
Σήμερα το θέμα του εν λόγω ταξιτζή ετέθη στον πρόεδρο του Συνδέσμου Οδηγών και Ιδιοκτητών Ταξί της Ρόδου Θεοδόση Καστανίδη και ο ίδιος παραδέχθηκε πως ο συγκεκριμένος είναι τελικά ...σεσημασμένος! Μόλις αναφέρθηκαν οι δύο τελευταίο αριθμοί του αυτοκινήτου, ο κ. Καστανίδης κατάλαβε και είπε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί με τέτοιο τρόπο...

Τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται


Με απόφαση λοιπόν του υπουργείου, για κάπνισμα στο αυτοκίνητο θα υπάρχει πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι το τί θα ισχύει σε περίπτωση απρεπούς συμπεριφοράς του ταξιτζή, προς τον πελάτη.
Σε μια τέτοια λοιπόν περίπτωση, για εξύβριση φερ ειπείν, η ποινή θα είναι αφαίρεση αδείας για έξι μήνες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ.
Στις χαμηλής κατηγορίας παραβάσεις προβλέπεται επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ. Στη μεσαία κατηγορία πρόστιμο 301 έως 600 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση αδείας για έξι μήνες. Τέλος, στη μεγάλη κατηγορία μπορεί να φτάσει τα 4.000 ευρώ και αφαίρεση αδείας.
Στη χαμηλή κατηγορία περιλαμβάνονται η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, η μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τον προορισμό, το κάπνισμα, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη, η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος. Στη δεύτερη κατηογρία είναι το “πειραγμένο” ταξίμετρο, αλλά και η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς. Τέλος, στην καταληκτική παραβατική κατηγορία ανήκουν η ανάρμοστη, άσεμνη, απειλητική συμπεριφορά προς τον πελάτη και άλλους οδηγούς και η άρνηση μεταφοράς ατόμου σε νοσοκομείο.
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου