Ποιοί και γιατί προστατεύουν τους κακοποιούς τσιγγάνους;


ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ;

Λιθοβόλησαν δύο λιμενικούς που πέρασαν να δουν τί γίνεται! Αιμόφυρτος ο ένας στο νοσοκομείο! Σύντομα θα θρηνήσουμε και θύματα…
Την ώρα που με …διαρροές δημοσιοποιούνται σχέδια για το ξήλωμα του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, με συντονισμένη επιχείρηση ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, για τους ίδιους τους τσιγγάνους πέρα βρέχει! Η παραβατική τους συμπεριφορά συνεχίζεται και μάλιστα με ακραίες μορφές. Έτσι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι αγανακτισμένοι και δικαιολογημένα, διαμαρτύρονται έντονα. Αλλά δυστυχώς «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».
Ένα από τα ακραία περιστατικά βίας, που πλέον δεν είναι σπάνια, συνέβη σε βάρος δύο οργάνων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Το εν λόγω περιστατικό έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει (χρόνια ξεχειλίζει, αλλά οι αρμόδιοι κοιμούνται…) και είναι πιθανό να γίνει αφορμή για την επίσπευση της μίας και μοναδικής λύσης: την κατεδάφιση του καταυλισμού και τη μεταφορά των τσιγγάνων στα ενδότερα του νησιού είτε τους αρέσει, είτε όχι. Εάν δεν τους αρέσει, ας σηκωθούν να φύγουν, αρκετά προβλήματα δημιουργούν στη Ρόδο και επίσης αρκετή ανοχή και υπομονή επί πολλά χρόνια, έχει δείξει η Ροδιακή κοινωνία και ειδικά οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Όμως προβλήματα δημιουργούν οι τσιγγάνοι όπου κι’ αν πάνε, ακόμη και στα χωριά.
Η παχυδερμική απάθεια των αρμοδίων είναι πρωτοφανής και ανεξήγητη. Μόλις προχθές και επί δύο μέρες το Rodosalarm στο κύριο άρθρο του, με σκωπτικό τρόπο έγραφε «Μπράβο στους τσιγγάνους που κατέλυσαν το κράτος». Ήταν απλώς μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αφού η εγκληματική δράση τους είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Μετά τον λιθοβολισμό που δέχθηκαν οι δύο λιμενικοί, το επόμενο ακραίο κρούσμα θα είναι κάποιος νεκρός, ή ακόμα και νεκροί. Άραγε, αυτό περιμένουν οι υπνώττοντες αρμόδιοι για να συγκινηθούν και να εφαρμόσουν το νόμο; Δεν ντρέπονται ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο εισαγγελέας, που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, δεν πράττουν το καθήκον τους, δηλαδή την εφαρμογή των νόμων; Μήπως θέλουν και δεν μπορούν (γιατί κάποιοι δεν τους αφήνουν;), ή μπορούν και δεν θέλουν; Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, όλοι τους είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι στη Ροδιακή κοινωνία, η οποία, εξ αιτίας της συμπεριφοράς τους, δεν έχει κανένα λόγο να τους εμπιστεύεται!
Στο προχθεσινό κύριο άρθρο του, το Rodosalarm έκανε λόγο για αυτόνομο καντόνι όπου βασιλεύει η ανομία με κυβερνήτες κακοποιά στοιχεία. Επίσης αναφερόταν σε ναρκωτικά, κρυμμένα κλοπιμαία, παράνομη κατοχή όπλων, ακόμη και σε περιστατικά πορνείας. Ίδρωσε όμως το αφτί κανενός; Όχι φυσικά, όπως δεν ιδρώνει και για πολλά άλλα. (Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε και σήμερα το ίδιο κύριο άρθρο, στη στήλη «Παραπολιτικά και άλλα»).
Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ 
ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ
Οι δύο λιμενικοί έκαναν περιπολία με συμβατικό όχημα στην περιοχή του καταυλισμού των τσιγγάνων, οι οποίοι μόλις αντελήφθησαν ότι καταλύεται το …αυτοδιοίκητο του καντονιού τους, επινόησαν τροχαίο ατύχημα – παγίδα. Όταν οι δύο λιμενικοί κατέβηκαν για να βοηθήσουν, ένα τσούρμο τσιγγάνοι τους επιτέθηκαν (ανάμεσά τους και ανήλικοι) και άρχισαν να τους χτυπούν και αργότερα, αφού απομακρύνθηκαν, να τους λιθοβολούν!
Αιφνιδιασμένοι οι δύο λιμενικοί εγκατέλειψαν την περιοχή και ζήτησαν βοήθεια, καλώντας την Αστυνομία, Μάταια όμως! Βοήθεια δεν έφθασε ποτέ, γιατί ενώ όλα ήταν έτοιμα, ήρθε διαταγή από τη Σύρο να μην γίνει καμιά επέμβαση στον καταυλισμό. Είναι προφανές, ότι κάποιος βλαξ καραβανάς, στη Σύρο ή την Αθήνα, έδωσε την εντολή, για να μην …οξυνθούν τα πράγματα! Μπράβο και εις ανώτερα!..
Ο ένας εκ των λιμενικών δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο! Ο δεύτερος γλίτωσε με αμυχές και μώλωπες!
Σαν δεν ντρεπόμαστε!..
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου