ΣΚΑΝΔΑΛΟ:Κουσουρνάς και Καϊσερλης κάλυψαν φορολογικά τον μεγαλοξενοδόχο Κ. Μήτση!


ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Του έδωσαν φορολογική ενημερότητα και εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις για νέα ξενοδοχεία, χωρίς να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των Δήμων τους! Προς έξωση από το «Σεβαλιέ»…
Σοβαρές καταγγελίες κατά του δημάρχου Κω, Κώστα Καϊσερλη, που όμως αγγίζουν κατά τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες διαστάσεις, τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, διατύπωσε χθες ο κ. Ν. Μυλωνάς, από τα ενεργά μέλη της πολιτικής σκηνής της Κω. Ο Ν. Μυλωνάς, συγκεκριμένα, καταγγέλλει τους δύο δημάρχους ότι χαριστικά χορήγησαν φορολογική ενημερότητα στο μεγαλοξενοδόχο Κ. Μήτση, αν και οφείλει στους Δήμους Ρόδου και Κω μεγάλα ποσά.
Όπως υποστηρίζει στις καταγγελίες του ο Ν. Μυλωνάς, ο Κ. Μήτσης με τη φορολογική ενημερότητα που πήρε από το Δήμο Κω, στον οποίο οφείλει 4 εκατ. ευρώ, εισέπραξε επιδότηση για νέα ξενοδοχειακή μονάδα, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Άγνωστο είναι τι απέφερε στον Κ. Μήτση, η φορολογική ενημερότητα που πήρε από το Δήμο Ρόδου, όπου χτίζει (στην Καλλιθέα) νέο ξενοδοχείο.
Αποκαλύπτεται μάλιστα ότι μόλις ο Κ. Μήτσης έκανε τη …δουλειά του, ο Δήμος Ρόδου πήρε πίσω την απόφαση που όριζε τον μεγαλοξενοδόχο, ως φορολογικά ενήμερο!..
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, μεταξύ άλλων, στην έγγραφη καταγγελία του ο Ν. Μυλωνάς αναφέρει και τα εξής:
«Τον Απρίλη του 2011 κατηγορήσαμε τον δήμαρχο Κω ότι κάλυψε μεγάλο-οφειλέτη του δήμου μας με χρέη πάνω από 4 εκ. (κατά τους δικούς μας υπολογισμούς) κάνοντας άρση της δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας που του είχε επιβάλει με βεβαίωση των χρεών του στο δημόσιο ταμείο, η δημοτική αρχή του Δημου Ηρακλειδών στο τέλος της θητείας της, χωρίς να διαπραγματευτεί και χωρίς να διασφαλίσει το συμφέρον του δήμου.
Μετά από προσφυγή σε όλες τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου εσωτερικών και οικονομικών και μετά από 1,5 χρόνο από έγγραφο της οικονομικής επιθεώρησης Κρήτης του υπουργείου οικονομικών απ 2547/20-6-12 μαθαίνουμε ότι: με το έγγραφο 6731/9-3-2011 ζητήθηκε άρση δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας της γνωστής επιχείρησης. Με το έγγραφο 26288/11-3-2011 του δήμου Ροδίων έγινε το ίδιο πράγμα για την ίδια επιχείρηση. Αυθημερόν 11-3-2011 η ΔΟΥ Ρόδου δίνει φορολογική ενημερότητα στην επιχείρηση για είσπραξη χρημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών. Στις 14-3-2011 ο δήμος Ροδίων ανακαλεί !!! και ζητά επανάληψη της δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας της επιχείρησης. Εμείς θέτουμε το ζήτημα της χαριστικής πράξης του δήμου μας δημόσια στις 30-3-2011 με ερώτημα μας και βάζουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 15-3-2012, όπου ο κ. Δήμαρχος μας κατηγορεί ως ψεύτες, ενώ είχε διαπράξει αυτό που εμείς τον κατηγορούσαμε. Το έγγραφο της οικονομικής επιθεώρησης Κρήτης 2547/20-6-12, αποκαλύπτει ότι με το απ 11408 στις 19-4-2012 του δήμου, ο κ. Δήμαρχος ζητά κι αυτός την επανάληψη της δέσμευσης της φορολογικής ενημερότητας του επιχειρηματία!!!
Ψάχνοντας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ βλέπουμε ότι τότε έγινε η ανάληψη της επιδότησης (9 εκ ευρώ) νέου ξενοδοχείου της επιχείρησης στο νησί μας!!! Αποτέλεσμα: ο δήμαρχος Κω (όπως και ο σύντροφος της Ρόδου) έβλαψε τα συμφέροντα του δήμου μας, γιατί έχασε την ευκαιρία να πιέσει, να διαπραγματευτεί και να κλείσει μια επωφελή για το νησί μας συμφωνία από έναν μη συνεπή φορολογούμενο. Επί πλέον με τον συμβιβασμό του ο κ. Δήμαρχος δημιούργησε ένα προηγούμενο που ο επιχειρηματίας θα το εκμεταλλευτεί όταν και όποτε η υπόθεση φτάσει στο τέλος της».
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΣΕΒΑΛΙΕ»
Εκκρεμότητες όμως έχει ο Κ. Μήτσης και με το Ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαίρης Παπαδάκη, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το ξενοδοχείο «Σεβαλιέ» στο Νιοχώρι. Το ξενοδοχείο νοικιάσθηκε στον μεγαλοξενοδόχο, αλλά ήδη οφείλει ενοίκια, που αθροιστικά ανέρχονται σε πολύ μεγάλα ποσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, που χορηγεί υποτροφίες και αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, προσανατολίζεται στην έξωση του Κ. Μήτση, από το ξενοδοχείο, στο οποίο μάλιστα έχει κάνει και πολλές αυθαίρετες κατασκευές, χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη!
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου