Πάγος στους ξενοδόχους από τον εισαγγελέα


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔ/ΛΟΥΣ

«Πάνω απ’ όλα είναι η πληρωμή των εργαζομένων. Δεν θα ασχοληθώ άλλη φορά με το ίδιο θέμα. Θα εφαρμοσθούν οι νόμοι»! Υπάρχουν φέσια και από το 2009!
«Πάγο» έβαλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος στη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων αναφορικά με το γνωστό πρόβλημα των απλήρωτων ξενοδ/λων. Ο εισαγγελέας τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που ασχολείται «συμβουλευτικά» με το πρόβλημα και πώς από δω και πέρα θα εφαρμόζεται ο νόμος.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μπούτσικος, πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικά η πληρωμή των μισθών τους, ανεξαρτήτως απ’ όλα τ’ άλλα. Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι όσοι ξενοδόχοι δεν πληρώσουν άμεσα το προσωπικό τους θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υπομονή έχει και όρια.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αντ. Καμπουράκης, ισχυρίσθηκε ότι πολλοί από τους ξενοδόχους που αναφέρονται στη λίστα του Σωματείου Ξενοδ/λων που παραδόθηκε στον εισαγγελέα προ δύο εβδομάδων, δεν είναι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Δικαιολόγησε δε την καθυστέρηση πληρωμής των ξενοδ/λων, λέγοντας ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεδομένου ότι τα πρακτορεία δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, αλλά και διότι οι τράπεζες έπαψαν να χορηγούν δάνεια.
Επί πλέον ο κ. Αντ. Καμπουράκης, έκανε λόγο για διαπόμπευση του κλάδου και για αποδιοπομπαίους τράγους. Αποδιοπομπαίοι τράγοι – είπε – πρέπει να αναζητηθούν σ’ εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση!
Οι ξενοδ/λοι διαχώρισαν τη θέση τους από τις πρακτικές που ανέφερε ο κ. Καμπουράκης και είπαν ότι εκείνο που ζητούν, είναι να πληρωθούν για το χρονικό διάστημα που δούλεψαν. Δεν ζητούμε να μας χαριστεί τίποτα, τόνισαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδ/λων αποκάλυψε ότι υπάρχουν ξενοδόχοι που οφείλουν δεδουλευμένα από τη σεζόν του 2009, τότε που δεν υπήρχε κρίση και οι τράπεζες χορηγούσαν αφειδώς δάνεια.
Πάντως ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. διαβεβαίωσε ότι οι ξενοδόχοι άρχισαν να πληρώνουν τα οφειλόμενα στο προσωπικό τους και προανήγγειλε ότι σύντομα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει διεξοδικά σε όλα τα σχετικά θέματα.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ξενοδ/λων έθεσαν ως χρονικό ορίζοντα πληρωμής των ξενοδ/λων το τέλος της προσεχούς εβδομάδας. Από κει και πέρα θα αρχίσει η υποβολή μηνύσεων.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου