ΠΡΟΣΟΧΗ: Πλαστά ευρώ στην αγορά της Ρόδου!


ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Περιορισμένα τα περιστατικά στις τράπεζες, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ αυξημένα στις ελεύθερες συναλλαγές των πολιτών στην καθημερινότητά τους...
Πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ έχουν διοχετευθεί στην αγορά της Ρόδου, όπως προκύπτει από τέσσερις περιπτώσεις που περιήλθαν σε γνώση του Rodosalarm. Οι τρεις περιπτώσεις εντοπίσθηκαν σε καταστήματα και η μία σε περίπτερο, τα οποία διαθέτουν το ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων. Δεν έγινε όμως γνωστό αν τα εν λόγω περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία.
Οι πολίτες που προσκόμισαν τα πλαστά χαρτονομίσματα στα καταστήματα και το περίπτερο, είναι καλοί πελάτες τους, υπεράνω πάσης υποψίας, και ενημερώθηκαν αμέσως από τους καταστηματάρχες ώστε να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην έχουν μπλεξίματα.
Οι ίδιοι οι πολίτες εξέφρασαν απορία για το πώς βρέθηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα στην κατοχή τους, αφού οι τρεις είναι μισθωτοί και ο ένας συνταξιούχος, χωρίς να έχουν κανενός είδους συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα.
Σε υποκαταστήματα τραπεζών εντοπίσθηκαν τον τελευταίο καιρό πλαστά χαρτονομίσματα κυρίως των 20 ευρώ, αλλά όχι σε μεγάλη έκταση. Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται αμέσως και ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες. Όμως, φαίνεται να μην συνδέονται με αντίστοιχα περιστατικά που εντοπίζονται στην αγορά και τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονται, ούτε ανακοινώνονται, λόγω των σχέσεων εμπιστοσύνης που διακρίνει τους καταστηματάρχες και γνωστούς παλιούς πελάτες τους, με τους οποίους δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα.
Εκείνο που παρατηρείται πάντως είναι ότι τέσσερα κρούσματα σε μια βδομάδα δεν μπορούν να ενταχθούν στις συνηθισμένες περιπτώσεις. Το πιθανότερο είναι ότι τα πλαστά χαρτονομίσματα διοχετεύθηκαν στην αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τις συνήθεις συναλλαγές αθώων πολιτών.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου