Με δόσεις …Μνημονίου θα πληρωθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι!


ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Πολλοί ειδοποιήθηκαν ότι θα πάρουν …προσεχώς την αποζημίωση απόλυσης, το επίδομα αδείας και στις 20 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων. Στον πάγο οι οφειλόμενοι μισθοί!..
Μπορεί οι ξενοδόχοι που πλήρωσαν το προσωπικό τους να μην είναι μόνο 35, αλλά δεν είναι και περισσότεροι από 50. Οπότε το πρόβλημα παραμένει, αφού υπολείπονται περίπου 100 – 110 ξενοδόχοι που εξακολουθούν να έχουν απλήρωτο το προσωπικό τους, σχεδόν ένα μήνα μετά τη λήξη της σεζόν και το κλείσιμο των ξενοδοχείων.
Αλλά ανεξάρτητα από αυτό το σημαντικό είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός ξενοδ/λων δεν πρόκειται να πληρωθεί, δηλαδή να εξοφληθεί. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα πληρώσουν έναντι και μόνο εκείνα τα οποία επισύρουν ποινικές ευθύνες, δηλαδή αποζημίωση απόλυσης και επίδομα αδείας. Θα πληρώσουν και το δώρο των Χριστουγέννων το Δεκέμβριο.
Οι οφειλόμενοι μισθοί που είναι από 2 – 3μήνες, αλλά και οφειλόμενα της περυσινής σεζόν, δεν πρόκειται να καταβληθούν. Αυτή την τακτική θα ακολουθήσουν πολλοί ξενοδόχοι, με βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, διότι δεν υπάρχει ρευστότητα, όπως οι ίδιοι είπαν σε εργαζόμενους που καθημερινά ζητούν τα δεδουλευμένα τους.
Οι ξενοδ/λοι είναι έντονα δυσαρεστημένοι διότι περίμεναν ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα θα είχε αποτέλεσμα, δηλαδή στο συνολικό πρόβλημα των οφειλομένων και όχι στην υιοθέτηση της λύσης με δόσεις. Όπως δε λένε χαρακτηριστικά, μπλέξαμε με τις δόσεις! Δόσεις στο Μνημόνιο, δόσεις και στους πετσοκομμένους μισθούς μας; Εμείς όμως, προσθέτουν, δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα, το τηλέφωνο και το φαγητό με …δόσεις, δεν μας κάνουν δόσεις τα φροντιστήρια των παιδιών, ούτε και τα σούπερ μάρκετ, ή τα βενζινάδικα.
ΑΚΟΜΗ είναι οργισμένοι με όσα λέγονται τελευταία, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Και όπως λένε «μήπως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τα ξενοδοχεία, αλλά όχι οι ξενοδόχοι;»! Και καταλήγουν: αν είναι έτσι, να αλλάξουμε ρόλους. Να γίνουμε εμείς για μια χρονιά ξενοδόχοι και οι ξενοδόχοι να γίνουν ξενοδ/λοι. Να έχουμε εμείς τα προβλήματα των ξενοδόχων και οι ξενοδόχοι να ζήσουν με τους δικούς μας μισθούς!
Στο Εργατικό Κέντρο πληθαίνουν καθημερινά οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες από απλήρωτους ξενοδ/λους, οι οποίοι ζητούν δραστικότερη παρέμβαση, δηλαδή την υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων ξενοδόχων δεν πληρώνουν, σύμφωνα με τους νόμους. Μάλιστα κατηγορούν συλλήβδην τους συνδικαλιστές για χαλαρή αντιμετώπιση ενός προβλήματος που συνδέεται με την επιβίωσή τους, αφήνοντας μάλιστα διάφορα υπονοούμενα συλλήβδην κατά των συνδικαλιστών…
Rodosalarm.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου