Άρχοντας των αυθαιρέτων ο Κώστας Μήτσης!


ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

Δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες και προϊστάμενοι της Πολεοδομίας όλοι του χεριού του! Χρήσιμες οι υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις...!
Φαίνεται ότι ο μεγαλοξενοδόχος Κώστας Μήτσης, που πηγαινοέρχεται από τη Ρόδο με το ιδιόκτητο αεροπλάνο του (τζετ), έχει καταφέρει να κάνει όλους τους αρμόδιους, από τη βάση μέχρι την κορυφή, του χεριού του! Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι ενώ έχει αναδειχθεί, κατά τρόπο προκλητικό, σε άρχοντα των αυθαιρέτων, κανένας δεν τολμά να παρέμβει. Κι’ αν κάποιος υπάλληλος που δεν γνωρίζει τα …κατατόπια, προσπαθήσει να κάνει οποιονδήποτε έλεγχο, σύντομα θα οδηγηθεί σε κατάλληλο περιβάλλον για σωφρονισμό!..
Ο κ. Μήτσης βρισκόταν πάντα υπεράνω νόμων και κανονισμών και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει μέχρι τώρα. Στην περίπτωσή του το είδωλο της νομιμότητας είναι αντεστραμμένο! Ο κανόνας είναι η παρανομία σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες του! Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός ξενοδόχος που έχει κλίση προς την αυθαιρεσία, αλλά η περίπτωσή του μάλλον δεν έχει προηγούμενο! Είναι αξεπέραστος!
Η πίσω πλευρά του Γκραντ Οτέλ. Τα μπαλκόνια έκαναν φτερά...

Πέρα από το Γκράντ Οτέλ που η κλασική του αρχιτεκτονική αλλοιώθηκε με προσθήκες – αποθέωση του κιτς, όλα τα ξενοδοχεία του, ιδιόκτητα ή νοικιασμένα, τα έχει κάνει αγνώριστα.
Ο κ. Μήτσης έχει ροπή στην προσθήκη ορόφων, πέραν των όσων προβλέπουν οι οικοδομικές άδειες, στο κλείσιμο των μπαλκονιών (για να μεγαλώνουν τα δωμάτια) και την αντικατάστασή τους με καρφωτές βεράντες …Ταϋλάνδης και φυσικά στις πάσης φύσεως επεκτάσεις.
 
Αφού εξαφανίστηκαν τα μπαλκόνια καρφώθηκαν πιο μοντέρνα, τύπου Ταϋλάνδης...

Κλασικά παραδείγματα αποτελούν τα μπαλκόνια της πίσω πλευράς του Γκραντ Οτέλ που εξαφανίσθηκαν, το παλιό ξενοδοχείο «Κοράλ» - σημερινό La Vita- που οι πανέμορφες βεράντες του κτίσθηκαν και έγιναν δωμάτια, η πίσω πλευρά του «Σεβαλιέ Παλλάς», όπου έγινε το ίδιο η υψομετρική …διαφορά στο καινούργιο ξενοδοχείο, δίπλα στα ξενοδοχεία του Ομίλου Κάτρη, καθώς και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός! Οι πισίνες, οι κατασκευές στην παραλία, τα μπαρ στις αμμουδιές των ξενοδοχείων του στη Νότια Ρόδο, αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως φυσικά και η πασίγνωστη θρυλική γέφυρα της …Αλαμάνας, που φορέθηκε καπέλο επί της κεφαλής του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο Γεννάδι, ένας έκτρωμα που κτίσθηκε χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά στο τέλος νομιμοποιήθηκε!..
Όλα αυτά είναι σε γνώση των κατά καιρούς Νομαρχών, Περιφερειαρχών, δημάρχων και προϊσταμένων της Πολεοδομίας, αλλά ποτέ κανένας δεν τόλμησε να πράξει το καθήκον του, δηλαδή να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων. Είναι περίεργο το πως ο κ. Κ. Μήτσης τους έχει όλους του χεριού του. Πραγματικά όλους: Και μπράβο του γιατί κατάφερε να αξιοποιήσει καταλλήλως τις υψηλές πολιτικές του διασυνδέσεις!..
Rodosalarm.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου