Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία της Ρόδου

Την συνολική ποινή κάθειρξης των 14 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Σέρβοι που κατηγορούνται για...
διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία της Ρόδου το περασμένο καλοκαίρι. 

Πρόκειται για τον PLATISA SASA 33 ετών και τον 28χρονο NOVAKOVIC SINISA, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών άνω των 120.000 ευρώ από 2 ή περισσότερα άτομα τα οποία έχουν συνεννωθεί για το σκοπό αυτό, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, ενώ τους βαραίνει και η κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς κυκλοφορούσαν με χαρτιά Βουλγαρικών Αρχών τα οποία ήταν πλαστά. 

Χθες η υπόθεσή τους εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και τους έκρινε ένοχους επιβάλλοντας τους ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση διαλευκάνθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από ανάλυση-αξιοποίηση στοιχείων, οι συλληφθέντες από το καλοκαίρι του 2011 είχαν συστήσει συμμορία και δρώντας οργανωμένα, με κατάλληλο εξοπλισμό, αποσκοπούσαν στην διάπραξη διαρρήξεων σε χρυσοχοεία στο νησί της Ρόδου. 

Ειδικότερα στις 31 Ιουλίου 2012 πρώτες πρωινές ώρες οι συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χρυσοχοείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Καλλιθέας Ρόδου. 

Ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή Ψαροπούλα Ρόδου, και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 
• επτά (7) κινητά τηλέφωνα 
• Το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ 
• Δυο (2) πλαστά δελτία ταυτότητας και δυο (2) πλαστές άδειες ικανότητας οδηγήσεως, Βουλγαρικών Αρχών 

• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία, μέσα απόκρυψης-προστασίας και ένας χάρτης της Ρόδου με χειρόγραφες σημειώσεις 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν ακόμη δυο (2) διαρρήξεις χρυσοχοείων και μια (1) απόπειρα διάρρηξης που είχαν διαπράξει από κοινού οι δυο αλλοδαποί και συγκεκριμένα: 

• Την 30/31-08-2011 νυχτερινές ώρες στην Ιαλυσό Ρόδου, διέρρηξαν χρυσοχοείο που βρίσκονταν μέσα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ 
• Την 01-10-2011 πρώτες πρωινές ώρες στην Ιαλυσό Ρόδου, διέρρηξαν χρυσοχοείο και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ 

• Την 28-07-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή 
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει στο νησί της Ρόδου δεκάδες κατοπτεύσεις χρυσοχοείων, των οποίων τις θέσεις σημείωναν σε χάρτη που βρέθηκε στην κατοχή τους. 

Ένοχοι για τις διαρρήξεις αυτοκινήτων 
Ποινή φυλάκισης 4 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 18χρονο Γάλλο ο οποίος είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς κατηγορούμενοι για τη διάπραξη κλοπών από αυτοκίνητα και πολίτες της περιοχής μας. 

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 32χρονο από τη Παλαιστίνη οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο. 

Η σύλληψη των αλλοδαπών έγινε το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιουλίου 2012 στην περιοχή Έλλη της Ρόδου, όπου οι τρεις συλληφθέντες διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που βρίσκονταν στο σημείο και αμέσως συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου. 

Στην κατοχή τους βρεθήκαν και κατασχέθηκαν διαφορά χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα, μέρος των οποίων αφού αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών από αυτοκίνητα και πολίτες στην πόλη της Ρόδου. 

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες περιπτώσεις: 
Την 27-07-2012 απογευματινές ώρες αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο στην πόλη της Ρόδου χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. 
Την 28-07-2012 βραδυνές ώρες στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου αφαίρεσαν από ημεδαπό τσαντάκι που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. 


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου