“Βροχή” οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ της Ρόδου


Ανώνυμες καταγγελίες σε ποσοστό της τάξης του 95%, εξακολουθούν να υποβάλλονται καθημερινά στα γραφεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών (πρώην ΣΔΟΕ) τόσο στη Ρόδο όσο και στην Αθήνα... 
Οι καταγγελίες αυτές, γίνονται σε βάρος επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων, ελεύθερων επαγγελματιών, δικηγόρων, γιατρών κλπ, από άτομα άγνωστα στις υπηρεσίες που υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες, δεν εξέδωσαν παραστατικά στοιχεία ή αποδείξεις για τα χρήματα που έλαβαν!

Ενδεικτικό στοιχείο που φανερώνει και το τι… αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στο 2013, είναι ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι και χθες, οι καταγγελίες που έγιναν ξεπέρασαν τις 50!
Το αποτέλεσμα, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι το ΣΔΟΕ να εκδίδει σε κεντρικό επίπεδο εντολές ελέγχου για τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες στη συνέχεια μπαίνουν στην διαδικασία ελέγχου από τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί φορολογικές παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων.

Ο ρυθμός των καταγγελιών αυτών, βρίσκεται πραγματικά σε έξαρση την τελευταία διετία, με αποκορύφωμα (σε ότι αφορά τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας) την καλοκαιρινή χρονική περίοδο, όπου οι τηλεφωνικές γραμμές παίρνουν… φωτιά!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σύμφωνα με το capital.gr ο τρόπος και η διαδικασία αξιολόγησης των δεκάδων καταγγελιών για φοροδιαφυγή που φθάνουν στο ΣΔΟΕ με οποιοδήποτε τρόπο (τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά, κτλ.) προβλέπεται σε απόφαση που υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος.

Στη σχετική απόφαση ορίζεται ότι συγκροτείται ειδική επιτροπή η οποία συγκεντρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις καταγγελίες και τις αξιολογεί με βάση τη σημαντικότητά τους ως εξής:

α) χωρίς ενδιαφέρον, β) απλή - μικρού ενδιαφέροντας, γ) ενδιαφέρουσα - σημαντική, δ) πολύ ενδιαφέρουσα - εξόχως σημαντική, ε) ειδικού χειρισμού για την οποία απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Επίσης, οι καταγγελίες αξιολογούνται ως προς την εμπιστευτικότητά τους.
Να σημειωθεί ότι καθημερινά στο ΣΔΟΕ φθάνουν 80 έως 100 καταγγελίες που πρέπει να αξιολογηθούν.

Μιχάλης Μαστής
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου