Κάθειρξη 11 ετών σε Αθηναίο για την διευκόλυνση μεταναστών

Ποινή κάθειρξης 11 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων...
Δωδεκανήσου σε 52χρονο Αθηναίο ο οποίος μαζί με δύο γυναίκες ηλικίας 37 και 26 ετών κατηγορούνται ότι διευκόλυναν μετανάστες που διέμεναν παράνομα στη χώρα να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι δύο συγκατηγορούμενες του 52χρονου, κρίθηκαν και αυτές ένοχες από το δικαστήριο, το οποίο και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στην κάθε μία. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 19 Αυγούστου 2012 το πρωί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, εντοπίστηκαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» οι τρεις Έλληνες να συνοδεύουν τις δυο αλλοδαπές, αφού προηγουμένως τις είχαν προμηθεύσει έναντι χρηματικού ποσού με πλαστά δελτία ταυτότητας και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να ταξιδέψουν παράνομα για Αμβούργο Γερμανίας. Μάλιστα οι ταυτότητες που έφεραν οι αλλοδαπές έφεραν τις φωτογραφίες τους όμως είχαν τα στοιχεία των δύο Ελληνίδων. 

Από την διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος (στο οποίο φέρεται να είναι «επικεφαλής» ο 52χρονος) είχαν μεταφέρει δύο ημέρες πριν τη σύλληψη τους, τις δυο αλλοδαπές με πλοίο γραμμής από τον Πειραιά στην Ρόδο με σκοπό στη συνέχεια να τις προωθήσουν αεροπορικώς στο εξωτερικό. 

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι ο 52χρονος το τελευταίο εξάμηνο είχε διευκολύνει την παράνομη έξοδο από την χώρα άλλων επτά αλλοδαπών, μέσω επαρχιακών αεροδρομίων έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ ανά άτομο. 
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας καθώς και κάρτες επιβίβασης. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου