Αναβολικά ήθελε να φτιάξει ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε χθες για να απολογηθεί ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός που κατηγορείται για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών και..
συγκεκριμένα αμφεταμίνης, καθώς και για την έκρηξη που σημειώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Τελχινών, στο Ροδίνι. 
Ο 28χρονος που αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγυοδοσίας 5000 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Γιάννη Ιωαννίδη και Αλέξη Κούγια πέρασε χθες την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται όπου και διέψευσε ότι επρόκειτο να παρασκευάσει αμφεταμίνες. 

Ο ίδιος είπε πως στόχος του ήταν η παρασκευή «τροπίνης», ουσίας που χρησιμοποιείται ως αναβολικό και αυτό διότι αφενός απαγορεύεται η κυκλοφορία της και αφετέρου διότι ήθελε να γνωρίζει τι περιέχει. 

Ο 28χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους με το οποίο και θα ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ήταν οι ουσίες που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 28χρονου και βέβαια τι επρόκειτο να παρασκευάσει. 

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως σε βάρος του 28χρονου, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για: 

- Έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και σε άνθρωπο 

- Παρασκευή ναρκωτικής ουσίας (αμφεταμίνης) παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και η πράξη αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών 

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας, στο χώρο του διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος – όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων- για την παρασκευή αμφεταμίνης. Αν και το επίσημο πόρισμα του Χημείου του Κράτους δεν έχει ακόμη εκδοθεί, εντούτοις τα «ευρήματα» από το διαμέρισμα αποδεικνύουν τη «δράση» του νεαρού ένοικου. 

Πιο συγκεκριμένα, από την αυτοψία που έγινε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιμαστικοί σωλήνες, φιάλες χημείας, δύο αντλίες ενυδρείων, μία συσκευή παραγωγής αέρα (κομπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου καθώς και δοχεία τόσο γεμάτα όσο και άδεια ασετόν σε μεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισμένου. 

Ειδικότερα βρέθηκαν, 5 γεμάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και 6 δοχεία μεταλλικά εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια με ασετόν. 

Επίσης οι αστυνομικοί αμέσως μετά την έκρηξη βρήκαν τους δύο διακόπτες των ματιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοικτούς κάτι που υποδεικνύει ότι τα δύο μάτια φαίνεται ότι ήταν αναμμένα και πάνω σε δύο μάτια βρίσκονταν δύο κατσαρόλες από τις οποίες λήφθηκε δείγμα του περιεχομένου τους για χημική εξέταση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από η έκρηξη που σημειώθηκε από τις 10.30 -11 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο διαμέρισμα που διέμενε ο 28χρονος στην οδό Τελχινών, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα, καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του διαμερίσματος (πόρτες, παράθυρα) και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού οικιακού εξοπλισμού. Επίσης δημιουργήθηκαν ρωγμές σε τμήματα της τοιχοποιίας και προκλήθηκαν φθορές σε γειτονικά διαμερίσματα τόσο στο ίδιο κτίριο όσο και σε διαμερίσματα γειτονικού κτιρίου. 

Από την έκρηξη εξάλλου τραυματίστηκε και ο 28χρονος ένοικος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου συνεχίστηκε η νοσηλεία του (διασωληνωμένος με τραχιοστομία) στο Τμήμα πλαστικής – χειρουργικής – μικροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» λόγω των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν στο πρόσωπο και στα αφτιά του.
rodiaki.
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου