Θα «λογοδοτήσει» για τις πυρκαγιές

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα... 
37χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος φέρεται ως ο δράστης πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο νησί μας. 
Ο 37χρονος ο οποίος κατοικούσε στις Καλυθιές φέρεται να έχει παραδεχτεί μέρος των πράξεων του κατά τη σύλληψη του, ενώ επικαλείται και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία! 

Ο 37χρονος συνελήφθη στις 18 Αυγούστου 2012 όταν μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υπόθεση των εμπρησμών στη Ρόδο και την απολογία από τον ίδιο για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή. 

Η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή τις συνεχείς εκδηλώσεις πυρκαγιάς σε καθημερινή πλέον βάση στο νησί της Ρόδου, οι οποίες είχαν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ερωτηματικά αναφορικά με τα αίτια της πρόκλησης τους. 

Έτσι για αρκετό διάστημα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργούσε εξονυχιστική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που είχε γίνει προέκυψε η εμπλοκή του 37χρονου ο οποίος φέρεται να είχε εντοπιστεί από αυτόπτη μάρτυρα σε περιοχή που εκδηλώθηκε φωτιά τις προηγούμενες ημέρες. 

Κατά την προσαγωγή του και την εξέταση του από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο 37χρονος ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ομολόγησε αρχικά δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Ρόδο ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, και συγκεκριμένα φέρεται να παραδέχτηκε προανακριτικά ότι ήταν αυτός που έβαλε στις 10 το βράδυ της 15ης Αυγούστου την φωτιά στην περιοχή ʼνω Καλαμώνα πάνω από το πεδίο βολής και σε δασική έκταση και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό και τελικά την κατάσβεση της. 

Η φωτιά έκαψε δύο στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν παραμείνει στο σημείο έως το πρωί της 16ης Αυγούστου. Την ίδια ώρα που έκαιγε η φωτιά στον Καλαμώνα με κατεύθυνση προς Δαματριά, εκδηλώθηκε και μία δεύτερη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στις Φάνες για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο 37χρονος. Η συγκεκριμένη φωτιά περιορίστηκε άμεσα. 

Σε βάρος του 37χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση τετελεσμένη και κατ’ εξακολούθηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος σε πράγματα, άνθρωπο, δασική και οικοπεδική έκταση, και στη συνέχεια προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Γιάννη Φλεβάρη για να απολογηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είχε επικαλεστεί τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη νεαρή του ηλικία και ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του αυτός. Το αίτημα εξετάστηκε άμεσα και έγινε αποδεκτό μερικές μέρες αργότερα. 

Ο 37χρονος απολογούμενος, φέρεται να ανακάλεσε τα όσα προανακριτικά είχε ομολογήσει και να αποδέχεται μόνο τη φωτιά που προκλήθηκε στις Φάνες στις 16 Αυγούστου από την οποία κάηκαν περίπου 100 τετραγωνικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 37χρονος είπε ότι και αυτή προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που πέταξε κατά λάθος. 

Ο ίδιος τόνισε πως εργαζόταν καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, επτά μέρες την εβδομάδα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Καλυθιές γεγονός που αποδεικνύει πως δεν δύναται να είναι ταυτόχρονα και στην εργασία του και στο τόπο που εκδηλώνονται οι πυρκαγιές. 

Παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο 37χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου