Μεγάλες καταστροφές από τα κατσίκια στη Λίνδο

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση κινδυνεύουν και οι οδηγοί...

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται δεκάδες επιχειρηματίες και κάτοικοι στην περιοχή της Λίνδου, των Πεύκων και της Αρχαγγέλου, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων κοπαδιών από κατσίκια που αλωνίζουν καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, τις καλλιέργειες ακόμα τους πανέμορφους ή πανάκριβους κήπους που με πολύ κόπο έχουν δημιουργήσει οι ιδιοκτήτες τους. 

Τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο στις περιοχές αυτές, όπου οι κάτοικοι κάνουν λόγο για καταστάσεις ανεξέλεγκτες οι οποίες έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα. 

Η υπόθεση, για την οποία μάλιστα ο Δήμος Ρόδου είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες εκστρατεία συγκέντρωσης των αδέσποτων αυτών κατσικιών, επιτυγχάνοντας έτσι να περιορίσει το ζήτημα είναι γνωστή εδώ και χρόνια για το νησί της Ρόδου. 
Το τελευταίο πεντάμηνο καμία σχετική προσπάθεια δεν έγινε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και πάλι ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η χθεσινή επιδρομή των… ανεξέλεγκτων κοπαδιών, αφορούσε πάντως την περιοχή της Λίνδου. 
Και ένα από τα πιο πανέμορφα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής μας το “Melenos”. 

Οι ζημιές από την… εισβολή των κατσικιών πάντως, όπως δήλωσαν κάτοικοι της Λίνδου μιλώντας στη «Ρ» ήταν πραγματικά τεράστιες. 

Για το γενικότερο πρόβλημα των αδέσποτων κατσικιών στο νησί της Ρόδου, αξίζει να σημειωθεί ότι ενημερώθηκαν χθες τόσο οι αρμόδιοι του Δήμου Ροδίων όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνης Χατζηϊωάννου που δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα σε ειδική σύσκεψη που θα συγκαλέσει μέσα στις επόμενες μέρες.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου