Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα

Ελεύθερος αφέθηκε χθες με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο 53χρονος που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων ύψους άνω των 400.000 ευρώ. 
Όπως είναι γνωστό, ο 53χρονος συνελήφθη στις 28 Ιανουαρίου 2013 στην Αθήνα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ρόδου. Ο ίδιος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Λευτέρη Περίδη προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Αθανασάκη ο οποίος και χθες αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 53χρονος, ο οποίος ωστόσο το επόμενο διάστημα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα κληθεί να εκδώσει νέο βούλευμα για την υπόθεση που κατηγορείται ο 53χρονος προκειμένου να προστεθεί και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του πραγματογνώμονα οι υπογραφές της 30χρονης κόρης του που υπάρχουν στα εικονικά τιμολόγια, είναι δικές του! 
Έτσι πλέον ο 53χρονος εκτός από την κατηγορία της έκδοσης εικονικών τιμολογίων για ανύπαρκτη συναλλαγή κατηγορείται και για πλαστογραφία. 

Σημειώνεται πως η 30χρονη κόρη του συλληφθέντα για αυτήν την υπόθεση θα δικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου 2013 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώ ως προς τον 53χρονο η υπόθεση έχει διαχωριστεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περίπου 15 εικονικά τιμολόγια συνολικού ποσού άνω των 400.000 ευρώ φέρονται να εκδόθηκαν το 2007 από την επιχείρηση που διατηρούσε η 30χρονη η οποία και φαινόταν ως υπεύθυνη. Ωστόσο κατά την διερεύνηση της υπόθεσης και την απολογία που έδωσε, η 30χρονη φέρεται να δήλωσε ότι όλες τις ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται, τις είχε κάνει ο 53χρονος πατέρας της με αποτέλεσμα ο ανακριτής Ρόδου που χειριζόταν την υπόθεση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 53χρονου το οποίο και εκκρεμούσε. 

Έτσι πριν τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς στην Αθήνα όπου βρισκόταν ο 53χρονος, διαπιστώθηκε αυτή η «εκκρεμότητα» που είχε με τη δικαιοσύνη, συνελήφθη και μεταφέρθηκε άμεσα στο νησί μας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για την ίδια υπόθεση κατηγορείται εκτός από την κόρη του 53χρονου και έμπορος της περιοχής μας, ως το άτομο που παρέλαβε τα εικονικά τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από την επιχείρηση. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου