Πληθαίνουν οι πιάτσες του αγοραίου έρωτα


Αλλοδαπές, ελληνίδες από την υπόλοιπη χώρα, αλλά και ντόπιες, πέρασαν εξ αιτίας της ανεργίας, στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παράνομα εκδιδομένων γυναικών στη Ρόδο και μάλιστα σε υπαίθριες πιάτσες, στις οποίες ανθεί ο αγοραίος έρωτας. Σ’ αυτές τις πιάτσες, στις παρυφές της πόλης, αλλά σε δρόμους με ζωηρή κίνηση οχημάτων, νεαρές γυναίκες περιμένουν τα βράδια τους άνδρες πελάτες για να βγάλουν το …Νυχτοκάματο.
Είναι γυναίκες αλλοδαπές, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα, που ήρθαν στη Ρόδο για να ασκήσουν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, ύστερα από ενημέρωση, μέσα από τα κυκλώματά τους, ότι στο νησί υπάρχει έδαφος για να δουλέψουν και να βγάλουν τα προς το ζειν, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και κυρίως της ανεργίας.
Με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και ντόπια κορίτσια, αλλά με τρόπους πιο διακριτικούς, για να μην εκτεθούν. Οι πιάτσες των ντόπιων κοριτσιών βρίσκονται σε στέκια στρατιωτών με τους οποίους αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.
Αυτή είναι η μια όψη του αγοραίου έρωτα, εισαγόμενη από τις υπαίθριες πιάτσες των Αθηνών, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, όπου το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η άλλη όψη αφορά αλλοδαπές, αλλά και ελληνίδες, που νοικιάζουν σπίτια, όπου και δέχονται τους πελάτες τους, ελεύθερα και άφοβα, αφού βρίσκονται άγνωστες με αγνώστους.
Στις υπαίθριες πιάτσες του αγοραίου έρωτα οι τιμές κυμαίνονται από 30 – 40 ευρώ, ενώ στα σπίτια ξεκινούν από 60 ευρώ και φθάνουν στα 80 ευρώ, αναλόγως των «προσόντων» και των παρεχομένων «υπηρεσιών».
Το φαινόμενο του αγοραίου έρωτα, υπαίθριου ή στεγασμένου, με αλλοδαπές ή ελληνίδες, παρουσιάζει ραγδαία εξάπλωση τα δύο τελευταία χρόνια, και σίγουρα συνδέεται με την οικονομική κρίση. Είναι πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνει, τουλάχιστον σε τέτοια έκταση στη Ρόδο.
Το πρόβλημα με το εν λόγω φαινόμενο εντοπίζεται ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες δεν ελέγχονται υγειονομικά κι’ έτσι καραδοκούν σοβαροί κίνδυνοι για τα μεταδιδόμενα αφροδίσια νοσήματα. Γι’ αυτό η αστυνομία τον τελευταίο καιρό έχει εντείνει τους ελέγχους, αν και είναι τόσο μεγάλη η έκταση του φαινομένου, ώστε να γίνεται λόγος για αδυναμία περιορισμού του, όσο κι’ αν αυξηθούν οι έλεγχοι.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: