Απολογήθηκε ο δημοτικός αστυνόμος για τα πλαστά έγγραφα στην πρόσληψή του

Συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή Ρόδου έδωσε χθες 30χρονος δημοτικός αστυνόμος ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για τη πρόσληψη του...


Ο 30χρονος προσήχθη εκ νέου, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ενώπιον του ανακριτή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του καταλογίζεται και δεύτερο πλαστό έγγραφο το οποίο αφορά πιστοποίηση γλωσσομάθειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνήθηκε τη κατηγορία και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου διατήρησε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, που του είχε επιβληθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην υπόθεση η οποία έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης κατηγορούνται και άλλοι δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι όχι μόνο αρνούνται τις κατηγορίες αλλά επισημαίνουν πως τα όποια έγγραφα αρχικά είχαν καταθέσει σε φωτοτυπίες στη συνέχεια τα αντικατέστησαν με τα πρωτότυπα. 

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν με την προκήρυξη στο τέλος του 2004 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού από τους ΟΤΑ Α΄βαθμού με αντικειμενικά κριτήρια, 41 συνολικά θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας των κατηγοριών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του τότε Δήμου Ροδίων Νομού Δωδεκανήσου εκ των οποίων οι 30 θέσεις ήταν της κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κ. Μαντικού προκάλεσε ένα εκ των υποψηφίων (τον 36χρονο που απολογήθηκε χθες) για τη θέση να παραποιήσει (πλαστογραφήσει) το απολυτήριο λυκείου του και από 11 και 8/11 που ήταν ο γενικός βαθμός του να γίνει 17 και 8/11. 

Μάλιστα ο 36χρονος «διαμόρφωσε» ανάλογα και τους βαθμούς των μαθημάτων ώστε να υπάρχει αντιστοιχία με το γενικό σύνολο, προκειμένου να μοριοδοτηθεί ευμενέστερα έναντι άλλων υποψηφίων για την ίδια θέση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μαντικού όχι μόνο δηλώνει πως δεν έχει σχέση με την υπόθεση κάτι που επιβεβαιώνεται – όπως τονίζει- και από το γεγονός ότι ο ανιψιός της που επίσης ήταν υποψήφιος, τελικά έμεινε απ’ έξω, αλλά και πως δεν γνωρίζει καν τους ανθρώπους που φέρεται να έχει επηρεάσει.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου